BAŞBAKAN YILDIRIM YARIN İZMİR’DE!

BAŞBAKAN YILDIRIM YARIN İZMİR'DE!

BAŞBAKAN YILDIRIM YARIN İZMİR'DE!

07 Eylül 2017 - 13:12

Başbakan Binali Yıldırım, 8-9 Eylül'de İzmir'de olacak. Başbakan, Sabuncubeli Tüneli'nde ışık gördü törenine katılacak, Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının temellerini atacak ve İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü kutlamalarına katılacak.

Başbakan Binali Yıldırım, cuma günü saat 17.00'da Selçuk'un düşman işgalinden kurtuluşu törenine katılacak, ardından Selçuk'tan İZBAN'a binecek ve Torbalı'ya gidecek. Böylece İZBAN'ın Torbalı- Selçuk hattını da sefere açmış olacak.

Başbakan, Torbalı Devlet Hastanesi'nin açılışını yapacak, Torbalı Ticaret Odası'nın onuruna vereceği akşam emeğinde işadamlarıyla biraraya gelecek. Başbakan Binali Yıldırım, 00.00'da Sabuhcubeli Tüneli'nde ışık gördü törenine katılacak. Günde ortalama 30 bin aracın kullandığı İzmir-Manisa yolunun 580 rakımından geçen ve yüzde 9 eğimli, 14 virajlı Sabuncubeli bölümünde çalışmalar son aşamaya geldi. Çift tüp tüneli 4 bin 70 metre, bağlantı yolları 2 bin 530 metre olan, toplam uzunluğu 6 bin 600 metreyi bulan projeyle yolun eğimi de düşürülecek. Projenin tamamlanması ile tünel içinde yüzde 1,5 yol eğimi olacak ve bu kesimde yüksek 9'luk yüksek eğim ve 14 viraj ortadan kaldırılacak.

Geceyi İzmir'de geçirecek olan Başbakan Binali Yıldırım, 9 Eylül'de seçim bölgesi olan İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü kutlamalarına katılacak. Başbakan saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak ardından İzmir Valiliği önünde 1922de Türk askerinin İzmire girişini temsil eden atlı süvari birliklerini izleyecek, Afyon'dan getirilen toprağı teslim alacak. Başbakan Binali Yıldırım, kurtuluş törenlerinin ardından Buca'da gençlik merkezinin açılışını yapıp, gençlerle sohbet edecek. Ardından yanı yerde üç noktaya canlı bağlantı gerçekleştirerek, Alsancak, Karşıyaka ve Göztepe statlarının temellerini atacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x