AÇ HİSSETMEMEK İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ 5 ŞEY

AÇ HİSSETMEMEK İÇİN YAPABİLECEĞİNİZ 5 ŞEY

Kilo vermek için daha az kalori tüketerek tok hissetmek mümkün; önerilerimize kulak verin.

07 Haziran 2017 - 20:50

1. Yeteri kadar yiyin:
Tüketmeniz gereken toplam kalori kilo verme hedefinizle ve hareket seviyenizle alakalı. Ancak siz siz olun 1200 kalorinin altına düşmemeye özen gösterin. Öğünlerde 300 ila 400 kalori, ara öğünlerde ise 150 kalori tüketmeniz yeterli.
 
2. Bu 3 şeyi yiyin:
Bir yemeğe oturduğunuzda yiyeceklerinizin sizi tok tutacak protein, size enerji verecek karbonhidrat ve uzun süre tok kalmanızı sağlayacak yağlardan oluşmasına özen gösterin. Her öğünde 20 ila 30 gram protein ve lif içeren karbonhidratlar tüketmeye dikkat edin.
 
3. Su için:
Yanınızda mutlaka bir şişe su bulundurun ve her yemekten önce mutlaka bir bardak su için. Eğer su içmek çok da sizin olayınız değilse içine limon veya greyfurt dilimleri atmaya çalışın.
 
4. Lif oranınızı yükseltin: 
Günlük lif tüketiminizi gözden geçirin ve günde 25 gram lifli besin tüketmeye çalışın. Lifler sindiriminizi kolaylaştırdığı gibi uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olur. Smoothie’nize chia tohumları, salatanıza kabuklular ve tostunuza avokado ekleyin.
 
5.Şekeri geçin:
Öğün atlayarak şekerli besinler yediğinizde midenizin daha çok kazınacağını aklınızdan çıkarmayın. İlk iki haftanın bu anlamda çok da keyifli geçmeyeceğini baştan söyleyelim; ancak vücudunuz buna zaman içinde alışacaktır

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x