AVCILIK BELGESİ İÇİN SABIKA KAYDI ZORUNLULUĞU KALKTIMI!

AVCILIK BELGESİ İÇİN SABIKA KAYDI ZORUNLULUĞU KALKTIMI!

AVCILIK BELGESİ İÇİN SABIKA KAYDI ZORUNLULUĞU KALKTIMI!

09 Mart 2017 - 15:32

Avcılık belgesi için sabıka kaydı verme zorunluluğu kaldırıldı. Bundan sonra, ruhsatlı av tüfeğini kırsal alanda kullanmak için av belgesi alanlar, sabıka kaydı vermek zorunda kalmayacak.
Dün Resmi gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile avcılık belgesi alınırken, süresi geçmemiş yivli veya yivsiz tüfek ruhsatnamesi ibraz edenlerden sağlık raporu ve sabıka kaydı istenmeyecek. Düzenlemenin daha önceki haline göre, av tezkeresi veya yivsiz tüfek ruhsatnamesi ibraz edenlerden sadece sağlık raporu istenmiyordu. Yapılan değişiklikle, tezkere getiren artık sabıka kaydı da vermek zorunda olmayacak. Yivsiz av tüfeklerini bulundurmak, satın almak ya da taşımak için avcılık ruhsatnamesi yeterli. Ancak, silahı avda kullanmak için avcılık belgesine ihtihaç duyuluyor. Rutin olarak yenilenen avcılık belgesi olmadan silahını kullananlar hakkında işlem yapılıyor. Avcılık belgesi almak için avcılık kursuna gitmek gerekiyor. 

Yapılan düzenlemeyle ayrıca, avcılık belgelerinin her yıl vize edilmesi için izin yetkisi İl Çevre ve Orman Müdürlüğün'den İl Müdürlüğünde yer alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürün en indirilmiş oldu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x