BAŞBAKAN YARDIMCI BOZDAĞ: YAPILANLAR ÇİRKİN, LANETLİYORUM

BAŞBAKAN YARDIMCI BOZDAĞ: YAPILANLAR ÇİRKİN, LANETLİYORUM

BAŞBAKAN YARDIMCI BOZDAĞ: YAPILANLAR ÇİRKİN, LANETLİYORUM

14 Eylül 2017 - 12:53

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşanan gerginlikle ilgili konuştu. Bozdağ, “Bu hadiseyi kınıyorum, yapılanlar çirkin, yapanları lanetliyorum.Saygısız ve ölçüsüz bir davranış söz konusu. Geleneklerimize inançlarımıza uygun olmayan bir davranış. soruşturma başlatıldı” dedi. Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da olay mahalline gittiğini ve Tuğluk'un yakınları ile görüştüğünü dile getirdi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un hayatını kaybeden annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinde yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı. Yaşananları çirkin olarak niteleyen Bozdağ şunları söyledi: "HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesiyle ilgili yaşanan olayı kabul etmek mümkün değil. Çok çirkin bir hadise, saygısız ve ölçüsüz bir davranış söz konusu. Geleneklerimize inançlarımıza uygun olmayan bir davranış. 20-25 kişilik bir grup bu saygısızlığı, çirkin eylemi yapıyorlar. Hemen güvenlik güçleri müdahale ediyor, olay yerinden uzaklaştırılıyorlar. Daha sonra ailenin kararını bekliyorlar. Aile cenazeyi defnetmekten vazgeçiyor. Bundan sonra valilik bir açıklama yaptı, alınacak karara saygı duyulacağını ifade ettiler. Ailenin kararına göre defin işlemi yapılacaktır. Cenazenin mezardan çıkarılması, 20-25 kişilik kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir şey değildir. Bunları savunmak için söylemiyorum. Kamuoyunda sanki, böyle bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunun yanlışlığını ifade etmek için vurgulamaya çalışıyorum. Böyle bir şey yok.

"YAPANLARI LANETLİYORUM"

Ben buradan bütün aziz vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Bizim inancımıza göre insanların ölümünden sonra defnedileceği yerde yapılaması gerekenler bellidir. Saygısız davranışlardan uzak durmak lazım. Aksine terör örgütlerini mutlu edecek bir davranıştır. İnsanlarımız arasında provokasyon yapmak isteyen çevrelerin arayıp da bulamadıkları şeylerdir. Bütün milletimizin uyanık olması ve bunlara fırsat vermemesi lazım. Buradan bir kez daha bu hadiseyi kınıyorum, yapanları lanetliyorum.Şahıslarla alakalı adli tahkikat başlatılmıştır. Soruşturma yürütülüyor, onlar konusunda işlemler yapılacak.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU MEZARLIĞA GİTTİ

Olayın duyulmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mezarlığa gitti. Alınan tedbirleri tedbirler gözden geçirdi.  Mezarlık alanında bulunan milletvekilleri ve Hatun Tuğluk’un ailesi ve yakınları ile görüşülüp, cenazenin defni konusunda ailenin alacağı kararın, uygulanması için her türlü tedbirinin alınacağını söyledi.

ANKARA VALİLĞİ’NDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Ankara Valiliğince, eski milletvekili Aysel Tuğluk'un  vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinin defninde yaşanan olaylara yönelik  adli ve idari işlemlerin başlatıldığı belirtildi.  Valilikten yapılan açıklamada, eski milletvekili Tuğluk'un dün vefat  eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinin İncek Mahallesi Mezarlığına defninde,  20-25 kişilik bir grubun sataşma girişiminin meydana geldiği aktarıldı. Güvenlik güçlerinin olaya hemen müdahale ederek gerekli tedbirleri  aldığı ve grubu mezarlık alanının dışına çıkardığı kaydedilen açıklamada, olayın  ardından cenaze sahiplerinin Tuğluk'un İncek Mahallesi Mezarlığına defninden  vazgeçtiği ifade edildi.Açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte mezarlık  alanına gidildiği ve alınan tedbirlerin gözden geçirildiği belirtilerek, şu  ifadelere yer verildi: "Mezarlık alanında bulunan milletvekilleri ve merhumenin ailesi ve  yakınları ile görüşülüp, cenazenin defni konusunda ailenin alacağı kararın,  uygulanması için her türlü tedbirinin alınacağı hususu kendilerine ifade  edilmiştir. Ailesi ve yakınları bu konuyu değerlendirmek üzere bir araya  geldiler. Ailenin ve diğer yakınlarının vereceği karara göre defin işlemi  yapılacaktır. Valiliğimiz defin işlemleri dahil her türlü yardımı yapacak ve  gerekli tedbirleri alacaktır. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı  dileriz. Ayrıca, mezarlık alanında definde gelişen sataşma olayı ile ilgili  olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x