MEME KANSERİNDEN KORKMA, FARKINDA OL!

MEME KANSERİNDEN KORKMA, FARKINDA OL!

21 Ekim 2016 - 12:05

Halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla bilinçlendirme çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ nedeniyle iki ayrı ücretsiz seminer düzenledi. Karşıyakalılar ile bir araya gelen uzman doktorlar; risk faktörleri, belirtiler ve erken teşhise ilişkin önemli bilgiler aktardı.

A’DAN Z’YE MEME KANSERİ

İlk seminer, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kent Hastanesi işbirliğiyle, Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 'Meme Kanserinde Farkındalık ve Erken Tanının Önemi' başlıklı bir sunum yapan Kent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Harmancıoğlu; meme kanserinin oluşumu, risk faktörleri, tarama yöntemleri ve erken teşhis konularında katılımcıları bilgilendirdi. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Safiye Taş ise 'Kanserden Koruyucu Beslenme' başlıklı sunumunda, kanser ve beslenme arasındaki ilişkiyi anlattı. Doğal ve kaliteli beslenmenin önemine dikkat çeken Taş, sağlıklı olmanın yolunun sofradan geçtiğini vurguladı.

SORULAR YANIT BULDU

“Korkma, Farkında Ol” temalı ikinci seminer ise Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Meme Hastalıkları Derneği işbirliğiyle düzenlendi. Konuşmacılardan Dr. Cem Karaali konuklara meme kanserinin belirtileri hakkında bilgiler verdi. Dr. Gül Çolakoğlu meme kanseri tarama yöntemleri ve önemini aktarırken, Dr. Mustafa Emiroğlu da tedavi yollarını aktardı. Uzman doktorlar, soru cevap kısmında ise merak edilen konulara açıklık getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x