İzmir’de yakalanan DEAŞ zanlıları adliyeye sevk edildi

İzmir'de yakalanan DEAŞ zanlıları adliyeye sevk edildi

İzmir'de yakalanan DEAŞ zanlıları adliyeye sevk edildi

10 Şubat 2017 - 11:48

İzmir'de,  'a yönelik operasyonda gözaltına alınan biri Suriye uyruklu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanan biri Suriye vatandaşı 9 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, " üyesi olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamalarıyla adliyeye götürüldü.

Evinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitaplar çıkan bir zanlının ifadesinde, "Daha önce FETÖ'nün sohbet adı altında düzenlediği toplantılarına katıldım. Kitaplar da o yüzden evimdeydi, atmadım" dediği öğrenildi.

Öte yandan zanlıların evlerindeki aramalarda terör örgütleri  ve El Kaide'nin sözde yöneticilerinin kitaplarının da ele geçirildiği bildirildi.

- Operasyon

İzmir'de 5 Şubat'ta 9 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda biri Suriye uyruklu 9 zanlı yakalanmış, şüphelilerin terör örgütü adına çatışma bölgelerinde faaliyette bulundukları, DEAŞ üyeleriyle irtibat halinde oldukları, zaman zaman çatışma bölgelerine gidip geldikleri ve kentte eylem hazırlığında oldukları ileri sürülmüştü.

Sosyal medya aracılığıyla DEAŞ propagandasını yaptıkları, gruplar kurarak örgüte eleman temini için çalıştıkları iddia edilen şüphelilerin evlerinde FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarının da bulunması dikkati çekmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x