SİBEL PARMAKSIZ:18 KERE HAYIR!

SİBEL PARMAKSIZ:18 KERE HAYIR!

SİBEL PARMAKSIZ:18 KERE HAYIR!

17 Mart 2017 - 13:40

18 KERE HAYIR!..

-3-

MADDE MADDE TEK ADAM ANAYASASINA NEDEN HAYIR? -3

MADDE 76 – Yirmibeş yaşını dolduran her Türk milletvekili seçilebilir.

Bu madde deki milletvekili yaşı ONSEKİZ yaşını dolduran olarak değiştirildi. Ancak değişiklik bu kadarla kalmadı. Mevcut anayasada askerlik yapma şartı var, önerilen yasada ise; askerlik yapma şartı kaldırılıyor.

 “Askere gitme yaşı 20’de tutuluyorsa, milletvekili yaşının 18 olarak belirlenmesi bir tutarsızlıktır”

Seçme ile seçilme arasında yaş olarak bir farkın gözetilmesi makul gerekçelere dayanır. Seçilme daha sorumluluk gerektiren bir şeydir. Türkiye’de hali hazırda seçme yaşı 18 ise seçilme yaşının daha fazla olması gerekir”  diyor, akademisyenler.

18 yaşında milletvekili olan malum çevrenin dindar gençleri 2 yıl vekillik yaptıktan sonra bu süre askerlikten sayılacak ve ömür boyu emeklilik maaşı da almaya başlayacaklar.

Bakkalın, kasabın, manavın, çiftçinin, işçinin, memurun, emeklinin çocukları değil, genç yaşta gemiciklere sahip olan, kısa yoldan bol kazançlı şirketleri olan, eyy Hollanda diye kafa tuttuğumuz Avrupa ülkelerinde şirket sahibi olan zümrenin çocukları vekil olacak.

Gençlerimizin oyunu devşirmeye çalışan, dünyaya rezil olma pahasına her durumu fırsata çeviren anlayışın bizim gençlerimizi vekil yapmayacağı o kadar açık ki.

Üstelik kimlerin vekil olacağına da bir kişi karar verecek. Çocukları gemiciklere, şirketlere sahip olan muktedir karar verecek !...

Özgürlüğüne sahip çıkan, çağdaş, naif, zeki,  Gezi Gençlerine “çapulcu” diyenler, onları vekil yaparlar mı sizce? Bu gençlerin üzerine tomayla, gazla saldıran, copla üzerlerine yürüyen, kör eden, öldüren zihniyet onların vekil olmalarını ister mi?

Sözde gençlerimizi düşündüklerini söyleyen, onlar için bu yasa değişikliğini istiyoruz diyenler, vatandaşın evladını vekil yaparlar mı?  Elbette yapmazlar!..

Bizim gençlerimiz vatani görevlerini yapacak, canları pahasına ülkesini koruyacak. Terörün önüne sürülecekler. Ülkemizi Ortadoğu batağına sürükleyen güçler ve onların maşaları ait  olmadığımız bir savaşın kurbanı bizim evlatlarımız olacak. Onların çocukları meclis koltuklarında oturacak.

Gençlerimizin gözünü “bak seni vekil” yapacağım diye boyamaya çalışılıyor ama nafile.

Zira bu ülkenin gençleri çoktan uyandı…

Kişisel gelecekleri için gençlerimizi kullanan zihniyete  HAYIR !.

İktidar için yer yolu deneyenlere HAYIR !..

Gençlerimizin geleceğini karartan, işsizliğe mahkum eden, uygulamalara HAYIR !..

18 KERE HAYIR !..

(devam edecek..)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x