TESLİM OL BABA

TESLİM OL BABA

31 Ekim 2016 - 13:57

Bodrum’da “FETÖ’nün yurt dışı okullarının imamı” Prof. Dr. Süleyman Türk’ün oğlu polis çevirmesine yakalandı. Babasını arayan genç “Türkiye’ye dön, teslim ol” dedi.

Bodrum'un Torba Mahallesi'nde denetim yapan polis, Salim Türk'ün yönetimindeki 42 HS 888 plakalı otomobili durdurdu. Kontrol edilen aracın bagajında, FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan sürücü Türk'ün babası Prof. Dr. Süleyman Türk'e ait diploma, uzmanlık ve profesörlük belgeleri ile örgüt lideri Fethullan Gülen'e ait kitaplar bulundu. Aracın ön bölümünde ise rulo haline getirilmiş üzerinde Arapça yazıların olduğu ve muska olduğu belirtilen kağıt çıktı. FETÖ'nün Yurtdışı Okulları İmamlarından biri olduğu öne sürülen Prof. Dr. Süleyman Türk'ün, 16 Temmuz sabahı yurt dışına çıktığı, ayrıca görev yaptığı Selçuk Üniversitesi'nde açığa alındığı öğrenildi.

FETÖ'YLE HİÇ İLGİSİ YOKMUŞ
Bodrum'a neden geldiği henüz bilinmeyen sürücü Salim Türk, ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Emniyete götürülmeden önce ise denetim noktasında babasını cep telefonundan arayan Türk, Süleyman Türk'e teslim olması için çağrı yaptı. Polisin telefonun hoparlöründen dinlediği görüşmede; Prof. Dr. Süleyman Türk'ün oğluna dalga geçer gibi "Teslim olacağım. Türkiye'de adalet olduğunda geleceğim" yanıtını verdiği duyuldu. Sürücü Salim Türk'ün kullandığı otomobilin ise babasının ortak olduğu bir sağlık hizmetleri firmasına ait olduğu belirtildi. Basın mensuplarına konuşan Salim Türk, "Cemaat ile bir alakam yok benim. Babam 16 Temmuz sabahı resmi şekilde Adnan Menderes Havalimanı'ndan çıkış yaptı. Darbe olunca kaçtı işte" dedi..

FETÖ'nün yurt dışı imamlarından Süleyman Türk'ün oğlu FETÖ'cü olduğunu inkar etti. Aracında babasına ait diplomalar ve FETÖ kitapları bulununca "Onlar babamın. Yurt dışına kaçtı" diyerek suçu babasına attı..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x