KUZEY KORE LİDERİ KİM’DEN DÜNYAYI ŞOKE EDECEK AÇIKLAMA!

KUZEY KORE LİDERİ KİM'DEN DÜNYAYI ŞOKE EDECEK AÇIKLAMA!

KUZEY KORE LİDERİ KİM'DEN DÜNYAYI ŞOKE EDECEK AÇIKLAMA!

30 Ağustos 2017 - 18:30

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dün fırlatılan ve  Japonya'nın üzerinden geçen orta menzilli balistik füzenin, ordusunun "Pasifik'te  gelecekteki askeri operasyonlarının ilk adımını oluşturduğunu" söyledi.
Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'ya açıklama yapan Kim, uluslararası  camianın tepkisini çeken balistik füze denemesinin, "işgal üssü" olarak  tanımladığı ABD'ye ait Guam Adası'nı çevreleme yönünde önemli girişim olduğunu  belirtti.

Kim, ülkesinin, stratejik savunmasını geliştirmek üzere gelecekte de  Pasifik'i hedef alan füze denemeleri yapmayı sürdüreceğini vurgulayarak, son füze denemesinin Guam Adası'nı da içeren "Pasifik'te gelecekteki askeri  operasyonlarının ilk adımı" olduğunu bildirdi.

Haberde, Kuzey Kore liderinin Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido Adası üzerinden geçen orta menzilli balistik füzenin fırlatılışında bizzat hazır  bulunduğu kaydedildi.

Guam'dan Güney Kore'ye askeri takviye

Öte yandan, Güney Kore, füze denemesinin ardından Kuzey'den gelecek  olası saldırıya karşı ABD'li muhataplarından  Guam'daki Amerikan B-1B bombardıman  uçaklarının ülkesine konuşlandırılmasını istedi.

Seul'e destek için B-1B'ler dışında B-52 bombardıman uçakları,  füzesavarlar, nükleer denizaltıları ve uçak gemilerinin sevk edilebileceği  belirtiliyor.

Konunun, ABD Savunma Bakanı James Mattis'in Güney Koreli mevkidaşı  Song Young-moo ile Pentagon'da yapması beklenen görüşmede gündeme gelmesi  bekleniyor. Pentagon yetkilileri ise olası askeri takviyenin neleri içereceği  konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Pentagon Sözcüsü Yarbay Christopher Logan, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, "ABD, Kuzey Kore'den gelebilecek tehdide karşı hem kendisini hem de  müttefiklerini korumaya ve bunun için geniş bir yelpazedeki imkanları seferber  etmeye hazırdır." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore'nin denemesi, başta füzenin hava sahasından geçtiği Japonya  olmak üzere bölge ülkeleri ve ABD'nin tepkisine yol açmıştı. ABD Başkanı Donald  Trump, Japon ve Güney Koreli muhattaplarıyla yaptığı görüşmelerin ardından "tüm  seçeneklerin masada olduğunu" açıklamıştı.ABD, Japonya ve Güney Kore'nin  çağrısıyla toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Pyongyang  yönetimini sert şekilde kınamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x