CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÜRDÜN’E GİDECEK!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÜRDÜN'E GİDECEK!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÜRDÜN'E GİDECEK!

18 Ağustos 2017 - 13:02


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Haşimi Kralı  II. Abdullah'ın davetlisi olarak Ürdün'e gidecek.
Körfez krizi sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik bir ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan Ürdün  Haşimi Kralı II. Abdullah'ın daveti üzerine  21 Ağustos'ta bu ülkeyi ziyaret edecek. Ziyarette,  iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ele alınacak, ticaretin geliştirilmesi ve  yatırımların artırılması imkanları üzerinde durulacak

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında  gerçekleştirilecek görüşmelerde iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ele alınacak,  bu çerçevede ticaretin geliştirilmesi ve yatırımların artırılması imkanları  üzerinde durulacak.

Filistin başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin de değerlendirileceği  ziyaret sırasında, Suriye ve Irak'a komşu iki ülke olarak Türkiye ve Ürdün'ün,  bölgesel barış ve istikrarın sağlanması yönündeki çabaları bağlamında iş  birliğinin ve eşgüdümün artırılması hususları istişare edilecek.

Türkiye'nin derin tarihi, beşeri ve kültürel bağlara sahip olduğu  Ürdün'le diplomatik ilişkilerin 70. yılına denk gelmesi bakımından da ziyaret  özel bir anlam taşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x