ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ’ZENGİN SEVGİLİ BULMA’...

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 'ZENGİN SEVGİLİ BULMA' SİTESİNİN REKLAMINA YASAK!

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 'ZENGİN SEVGİLİ BULMA' SİTESİNİN REKLAMINA YASAK!

27 Ekim 2017 - 15:22

Paris'te belediye ünlü Sorbonne Üniversitesi'nin çevresinde gezici bilboardlarla yapılan reklamı, fuhuşa teşvik ettiği gerekçesiyle kaldırdı.
Fransa'nın başkenti Paris'te, öğrencilere eğitim masraflarını karşılamak için zengin sevgili bulmayı vadeden bir çöpçatan sitesinin reklamları belediyenin kararıyla kaldırıldı.

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Helene Bidard, reklamın fuhuşu teşvik ettiğini söyledi. Bidard "Küçük yaştakiler tarafından da görülebilecek bu reklamın bir kamu düzeni sorunu olması yanı sıra, bu site kadınlara hakaret" dedi.

Gezici billboardlarda yer alan RichMeetBeatuiful adlı sitenin reklamı, ünlü Sorbonne Üniversitesi'nin kampüsü yakınlarında yapılıyordu.

Reklamda birbirine sarılan bir çiftin yanında "Romantizm, tutku ve 0 öğrenim kredisi, bir sugar daddy ya da sugar mama ile çıkın" yazıyor.

'Sugar daddy' veya 'Sugar mama', yaşlı ve zengin sevgilileri tanımlamak için kullanılan İngilizce bir terim.

Fransa'da Öğrenci Derneği FAGE de, siteyi belediyeye fuhuşa teşvik ettiği gerekçesiyle şikayet etmişti.

Belçika'da da benzer tablo

Sitenin Norveçli kurucusu Sigurd Vedal ise amaçlarının tüm diğer çöpçatan siteleri insanların birbiriyle iletişim kurmasını sağlamak olduğunu savundu. Sigurd Vedal, reklamın geçen ay Brüksel'de aldığı tepkiler üzerine de fuhuşa teşvik suçlamasını reddetmişti.

Vedal Belçika televizyonuna yaptığı açıklamada, "Bu klasik bir yanlış anlama. Biz normal bir çöpçatan sitesiyiz" demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x