ERDOĞAN’DAN ’ADLİ YIL AÇILIŞ’ MESAJI!

ERDOĞAN'DAN 'ADLİ YIL AÇILIŞ' MESAJI!

ERDOĞAN'DAN 'ADLİ YIL AÇILIŞ' MESAJI!

04 Eylül 2017 - 13:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Eylül Adli Yıl Açılışı münasebetiyle yayınladığı mesajında "15  Temmuz darbe girişimiyle hain planları ortaya çıkan ihanet çetesinin en çok hedef  aldığı kurumların başında yargı gelmektedir. Bu ihanet çetesine karşı verilen  mücadele sırasında karşılaştığımız hadiseler, yargıyı teslim almaya çalışan  gruplara karşı müteyakkız olmamız ve sorunların üzerine cesaretle gitmemiz  gerektiğini bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz darbe  girişimiyle hain planları ortaya çıkan ihanet çetesinin en çok hedef aldığı  kurumların başında yargı gelmektedir. Bu ihanet çetesine karşı verilen mücadele  sırasında karşılaştığımız hadiseler, yargıyı teslim almaya çalışan gruplara karşı  müteyakkız olmamız ve sorunların üzerine cesaretle gitmemiz gerektiğini bir kez  daha göstermiştir." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan,  5 Eylül Adli Yıl Açılışı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin son dönemde gerçekleştirilen reformlar ve yatırımlarla  2023 hedeflerini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten  Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşların  refahını, huzurunu ve emniyetini sağlamak için çalıştığını ifade etti.

Erdoğan, bu çerçevede demokratik standartların yükseltilmesi, insan  hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi, adaletin hızlı bir şekilde tecellisinin  sağlanması amacıyla da önemli reformların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlemesinde yargı  kurumlarının da hakimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlarıyla hayati  bir önem taşıdığına işaret eden Recep Tayyip Erdoğan, güvenilir ve hızlı bir  şekilde tecelli eden adaletin, toplumsal barış, huzur ve kardeşliğin en güçlü  teminatı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, hukuk devletinin yaşatılabilmesi için  yargının her türlü taassuptan, gruplaşmadan, siyasi ve ideolojik kamplaşmadan  uzak kalmasının, tarafsızlığını korumasının şart olduğuna dikkati çekerek, şu  ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz darbe girişimiyle hain planları ortaya çıkan ihanet  çetesinin en çok hedef aldığı kurumların başında yargı gelmektedir. Bu ihanet  çetesine karşı verilen mücadele sırasında karşılaştığımız hadiseler, yargıyı  teslim almaya çalışan gruplara karşı müteyakkız olmamız ve sorunların üzerine  cesaretle gitmemiz gerektiğini bir kez daha göstermiştir.

Başta hakim ve savcılarımız olmak üzere tüm yargı mensuplarının bu  konuda ortaya koyacakları öncülük büyük önem taşımaktadır. Ülkemizi daha aydınlık  yarınlara taşımaya yönelik çalışmalarda, adalet sistemimizin kusursuz işleyişi,  hukukun eksiksiz tecellisi ve yargıya güvenin pekiştirilmesi amacıyla  gerçekleştirilen reformların kesintisiz şekilde sürmesi büyük önem taşımaktadır.  Adalet sistemimizin şeffaflaştırılması, hesap verebilirliğinin temini, yargı  bağımsızlığının ve tarafsızlığının daha da güçlendirilmesi için herkes üzerine  düşen görevleri layıkıyla yerine getirmelidir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasiden, hukuktan, adaletten,  özgürlüklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin  vermeden hedeflerine ulaşacağına olan inancını bir kez daha vurgulayan Erdoğan,  2017-2018 Adli Yılı'nın ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta yüksek mahkemelerin başkan ve üyeleri  olmak üzere adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan  hakim, savcı ve avukatlarıyla tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar  dileyerek, görevleri başında şehit olan yargı mensuplarını da rahmetle yad etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x