BAŞBAKAN YILDIRIM: ATACAĞIMIZ ADIMLARI SAHADAKİ GELİŞMELER...

BAŞBAKAN YILDIRIM: ATACAĞIMIZ ADIMLARI SAHADAKİ GELİŞMELER BELİRLEYECEK

BAŞBAKAN YILDIRIM: ATACAĞIMIZ ADIMLARI SAHADAKİ GELİŞMELER BELİRLEYECEK

23 Eylül 2017 - 11:49


Başbakan Binali Yıldırım Kuzey Irak'taki referandumla ilgili, "Yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz. Tüm seçenekler konuşuldu, her şey masanın üzerinde" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kuzey Irak'ta Barzani yönetiminin bağımsızlık referandumuyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, Barzani'yi bir kez daha uyardı.

Barzani'nin yanlışta ısrar ettiğini ifade eden Başbakan, bağımsızlık referandumunun bir bedelinin olduğunu, askeri seçeneklerin masada olduğunu söyledi:

Atacağımız adımlar, şüphesiz Irak ve İran gibi komşu ülkelerle yakın işbirliği içinde gerçekleşecek. Bir diplomatik boyutu olacak, siyasi boyutu olacak, ekonomik boyutu olacak ve güvenlik boyutu olacak. Bunlardan hangi adımın ne zaman atılacağını sahadaki gelişmeye göre karar vereceğiz. Tüm seçenekler görüşüldü. Her ihtimal masanın üzerinde. Uygulamada, referandum sonucunu görelim, ondan sonra kamuoyuyla paylaşacağız, bugün de TBMM'de olağanüstü toplantı var. Yurtdışına asker göndermeyle ilgili tezkereyi görüşeceğiz. Bu konuda desteğini ifade eden MHP ve CHP'ye teşekkür ediyoruz, mesele memleket meselesi olunca siyaset bizim geleneğimizde her zaman ikinci planda kalmıştır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x