ÇAVUŞOĞLU:"BİZİM GİZLİ AJANDAMIZ YOK"

ÇAVUŞOĞLU:"BİZİM GİZLİ AJANDAMIZ YOK"

ÇAVUŞOĞLU:"BİZİM GİZLİ AJANDAMIZ YOK"

08 Nisan 2017 - 14:27

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'ye müdahalesini değerlendirerek, Sadece bir hava üssüne müdahale yeterli değil. Eğer devamı gelmezse kozmik bir müdahale olarak kalır. Oraya müdahale ettik durduk, olmaz" dedi.Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi'nin Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlediği kahvaltısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin son 15 yılda Ak Parti iktidarısayesinde çok büyüdüğü görüşünü savundu.

ABD'nin Suriye'de bir hava üssüne füze saldırısıyla ilgili de Mevlüt Çavuşoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

"Suriye'de ülkeyi yönetemeyen zalim rejim insanları hunharca öldürmeye devam eediyor. Bazı ülkeler bu rejimin alternatifi yok diye meşrulaştırmaya çalışıyor. 1 milyon insanı öldürmüş rejimden hesap soran yok. Otomatik kasaba dönüşmüşsünüz, insan kıyma makinesine dönüşmüşsünüz. Kimse de hesap sormuyor. Bu rejim kimyasal silah kullandı, dünya bir kere daha ayağa kalktı. ABD'nin müdahalesini yerinde buluyoruz ama bu da yetmez. Sadece bir hava üssüne müdahale eğer devam gelmezse kozmik bir müdahale olarak kalır. Oraya müdahale ettik durduk, olmaz."

"BİZİM GİZLİ AJANDAMIZ YOK"

Suriye'de geçiş hükümetinin bir an önce oluşturulması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, geçiş hükümetinin ardından Suriyelilerin önüne seçim sandığının gelerek geleceklerini belirlemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Bu süreçte terör örgütü DEAŞ ile mücadele de devam edilmeli. Türkiye, Suriye'nin yeniden inşasında çok önemli rol oynayacaktır. Dünya ne demek istediğimizi anlamaya başladı. Batılı ülkeler bizim anlattıklarımızı iş işten geçtikten sonra 'biz hata ettik sizi anlamamakta' diyor. Şimdi de tavsiye ve tespitlerde bulunuyoruz. Objektif, gerçekçi tespitlerde bulunuyoruz. Bizim Suriye ve Irak'ta gizli bir ajandamız yok" dedi.

"ANAYASAMIZ AYAĞIMIZA PRANGA"

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise yaptığı konuşmada iş adamlarının belirsizlikleri sevmediğini söyledi. Geleceği görmek istediklerini anlatan Nail Olpak, seçim gibi süreçlerde vatandaşta oluşan 'bu dönem de geçsin' beklentisi ekonomide yavaşlamaya neden olduğunu söyledi. Amaçlarının süreklilik olduğunu belirten Başkan Olpak, süreklilik olmadan yeni hedefler koyamadıklarını söyledi. Anayasanın iş dünyasını engelleyen yönleri olduğunu dile getiren Olpak, Son iki anayasa adeta belirsizlik nasıl oluşturulur diye oluşturulmuş ve tuzaklar var. Anayasamız ayağımıza pranga" dedi.

MÜSİAD toplantıya katıldığı için Bakan Çavuşoğlu'na plaket verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x