MESLEKTAŞININ ÇANTASINI ÇALAN AVUKATA ŞOK CEZA!

MESLEKTAŞININ ÇANTASINI ÇALAN AVUKATA ŞOK CEZA!

MESLEKTAŞININ ÇANTASINI ÇALAN AVUKATA ŞOK CEZA!

13 Haziran 2017 - 15:09 - Güncelleme: 13 Haziran 2017 - 15:12

İzmir Adliyesi'nde, meslektaşı Bayram Özcan'ın çantasını çaldığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan avukat Kadir Ö.'ye 5 yıl hapis cezası verildi. Avukat Kadir Ö. daha önce de  meslektaşı Mustafa Çağlayan'ın çantasını çaldığı iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, 5 yıl süre ile hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.
zmir Adliyesi E-Blok 4'üncü kattaki Baro Birimi girişinde bulunan tuvalete 17 Eylül 2015 tarihinde giren Bayram Özcan, çantasını masanın üzerine bıraktı. Dışarı çıktığında, içerisinde Türk Lirası ve döviz olmak üzere toplam 5 bin lira parası ile cep telefonu bulunan çantayı yerinde göremeyen Özcan, polise başvurdu. Özcan'ın çantası adliyenin katlarından birinde, içerisindeki paralar ve cep telefonu alınarak, atılmış halde bulundu. Polise başvuran Bayram Özcan, çantasını çalan kişiden şikayetçi oldu. Adliyede kamera kayıtlarını inceleyen polis, Özcan'ın çantasını götüren kişinin kimliğini tespit etti. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram da kimliği tespit edilen avukat Kadir Ö. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Polis tarafından aranan avukat Kadir Ö., 1 gün sonra yine Baro Birimi tuvaletinden, meslektaşı Mustafa Çağlayan'a ait çantayı alıp dışarı çıktı. Bu sırada tuvalette bulunan avukat Bayram Özcan, çantayı alan kişiyi takip edip, durumu polise bildirdi. Çağlayan'ın çantası 4'üncü kattan inişte bulunan merdiven boşluğunda atılmış olarak bulundu. Avukat Özcan, çantanın bulunduğu yere elinde cüppe ile gelen avukat Kadir Ö.'yü Adliye Karakol Amirliği'nde görevli polislere gösterip, "Çantayı çalan şahıs budur. Daha önce de bu kişi aynı şekilde benim çantamı çaldı" dedi. Polis, avukat Kadir Ö.'yü gözaltına aldı, çanta üzerinde parmak izi incelemesi de yapıldı.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram ile görüşen Kadir Ö. suçlamaları kabul etmedi. Kadir Ö. tutuklama istemiyle İzmir 6'ncı Sulh Ceza Hakimilği'ne sevk edildi. Burada da suçlamayı kabul etmeyip, ifadesini tekrarlayan Kadir Ö, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki ayrı soruşturma yürüten savcı, avukat Kadir Ö. hakkında avukat Bayram Özcan'ın çantasını çaldığı iddiasıyla 'nitelikli hırsızlık' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 39. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında ifade veren sanık Kadir Ö., "Olayın üzerinden zaman geçti. Ayrıca olay tarihinde ailevi problemlerim nedeniyle uyuşturucu kullanıyordum. Bu nedenle iddianamede belirtilen yargılama konusu olayı hatırlamıyorum. Dosyayı inceledim, mağdurun mağduriyetini gidermek istiyorum. Dosyada mevcut görüntü izleme tutanağındaki fotoğraflarda görülen şahıs benim, ancak olayı hatırlamıyorum. Somut olay çirkin bir olaydır, ben olayı hatırlamıyorum. Ancak, böyle bir olay nedeniyle müştekinin karşısına çıkmak istemediğim için önceki duruşmaya katılmadım. Öncelikle beraatimi istiyorum" dedi. Çantası çalınan avukat Bayram Özcan ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Hakim Nihat Bahçeli, sanığı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı, indirim maddeleri uygulamadı, cezasını da ertelemedi.

DAHA ÖNCE DE CEZA ALDI
Avukat Kadir Ö., daha önce de İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, meslektaşı Mustafa Çağlayan'ın çantasını çaldığı iddiasıyla yargılanmıştı. Hakim, Kadir Ö.'ye önce 3 yıl hapis cezası vermiş, ardından duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 1 yıl 8'a aya indirmişti. Son olarak 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x