Kamuda bayrak değişimi

Kamuda bayrak değişimi

Kamuda bayrak değişimi

11 Haziran 2017 - 15:49

Kamu bankalarında bayrak değişimi yaşandı. Halkbank Genel Müdürlüğü’ne Osman Arslan getiriliyor. Vakıfbank’ta da genel müdürlük koltuğuna Mehmet Emin Özcan oturacak

16 Nisan referandumunun ardından ekonomi bürokrasisinde beklenen değişim harekâtı başladı. Kamu bankalarının dün yapılan genel kurulunda bayrak değişimi yaşandı. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun yerine Ziraat Katılım'ın Genel Müdürü Osman Arslan getiriliyor. Vakıfbank'ta da Genel Müdür Halil Aydoğan'ın yerine Mehmet Emin Özcan'ın getirileceği öğrenildi.

ZİRAAT DEĞİŞMİYOR
Ziraat Bankası'nda da bugün Genel Kurul yapılacak. Genel Kurul'da Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın görevinde kalması bekleniyor. Bankanın yönetiminde bazı değişiklikler yapılabileceği konuşuluyor.

SARAÇ GİTTİ
Borsa İstanbul'un dün yapılan genel kurulunda da genel müdür değişti. Genel Müdür Osman Saraç'ın yerine Halk Yatırım'da Genel Müdür olarak görev yapan Murat Çetinkaya'nın getirileceği öğrenildi. Çetinkaya, Borsa İstanbul'da yönetime girdi.

KARADAĞ DEVAM
Borsa İstanbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ da görevine devam edecek. Borsa İstanbul'un 21 Nisan'da yapılması gereken genel kurulu, referandum nedeniyle 12 Mayıs'a ertelenmiş, ancak o tarihte de yeni bir erteleme ile 8 Haziran'a bırakılmıştı.

Osman Arslan kimdir?
1995'te ODTÜ İstatistik Bölümü'nden mezun olan Osman Arslan, 2006-2008 yıllarında ODTÜ İşletme Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. 1995-1996 yılları arasında Ziraat Bankası'nda göreve başlayan Arslan, çeşitli bankalarda çalıştıktan sonra yeniden bankaya döndü. Arslan, son olarak Ziraat Katılım'ın başındaydı.

Murat Çetinkaya kimdir?
1970'te Ankara'da doğdu. ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği'nden mezun olan Çetinkaya, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Ziraat Bankası'nda başladığı meslek hayatına en son Halk Yatırım Genel Müdürü olarak devam eden Çetinkaya, kuruluşundan Nisan 2013'e kadar Halk Portföy Yönetimi'nde yer aldı

Mehmet Emin Özcan kimdir?
1960'DA Şırnak-Beytüşşebap'ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Meslek hayatına, 1983'te Türkiye İş Bankası A.Ş.'de Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özcan, daha sonra Albaraka Türk'te yöneticilik yaptı. Halkbank, Vakıfbank, ve Ziraat Bankası'nda yönetim kurulu üyeliği yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x