DOĞUM YAPANA HEM TATİL HEM PARA!

DOĞUM YAPANA HEM TATİL HEM PARA!

DOĞUM YAPANA HEM TATİL HEM PARA!

06 Ağustos 2017 - 19:10

Dünyanın birçok ülkesinde doğum oranlarında düşüş yaşanıyor… Devlet ise, bu durumu düzeltmek için, halkı birbirinden ilginç teşvik yöntemlerine gidiyor…

Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 2011 yılında halkına, yaklaşık 40 milyar dolarlık bir programla doğum oranını artırma sözü verdi. Ulyanovsk bölgesinde, her ayın üçüncü haftasında bir günlük tatil veriliyor. "Gebelik Günü" diye adlandırılan izin günlerinde çiftler, çocuk yapmak için evlerine gönderiliyor.

Çin

Çin,1979'da Komünist Parti'nin getirdiği "tek çocuk politikası'"ile nüfus artışının önüne geçmek istiyordu. Ancak doğum oranı hızla düşmeye başlayınca 2015 yılında bu yasak kalktı. Çin bu yıl yeni bir adımla, ikinci çocuğu yapmaları halinde çiftlere para desteği vermeyi gözden geçiriyor.

Singapur

Bir dönem çiftlere "iki çocukta durun" çağrısı yapan hükümet, geçtiğimiz yıllarda cinsel ilişki danışmanları ile doğurganlık eğitimi gibi tatil aktiviteleri sağlamaya başladı. Ayrıca ülkedeki anne-babalara, ilk ve ikinci çocukları için 8 bin dolar, daha fazla çocuk için de 10 bin dolar para veriliyor.

Japonya

Japonya hükümeti, 2010'da Yotaro adlı bir "bebek robot", geçen yıl da avuç içi büyüklüğündeki Kirobo Mini robotlar yaptı. Bu robotlar, adeta gerçek bir bebek gibi ağlıyor, göz kırpıyor ve ses çıkarıyor... Robot bebeklerin amacı ise, çiftleri çocuk sahibi olma fikrine alıştırmak ve özendirmek…

Finlandiya

Finlandiya'da yeni anne-baba olan çiftlere "annelik paketi" ile destek veriliyor. Yaklaşık 50 farklı eşyanın olduğu büyük bir kutuda, bebek kıyafetleri, pijamalar, kitaplar, bakım ürünleri ve oyuncaklar gibi temel ihtiyaçlar bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x