YURTTA HAVA DURUMU

YURTTA HAVA DURUMU

YURTTA HAVA DURUMU

25 Ocak 2017 - 10:09

İstanbul'da bugün öğle saatlerinde sonra karla karışık yağmur bekleniyor. Perşembe günü Ankara ve İstanbul dahil birçok ilde kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji, cuma günü için ise bazı illerde yoğun kar yağışına karşı uyardı.
İstanbul'da kar yağışı 3 gün etkili olacak. İstanbul'da beklenen kar yağışı bu kez çok kuvvetli olmayacak. İstanbul'da şu anda yağmur etkili oluyor.  Marmara bölgesi ve İstanbul'da sıcaklıklar öğle saatlerine doğru azalacak. İstanbul ve Marmara bölgesinde bu akşam yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Son güncel tahminlere göre, İstanbul'daki kar yağışı şehir hayatını olumsuz etkileyecek bir kar yoğunluğu görünmüyor. Bu sistem Marmara'nın güneyinde Sakarya, Kocaeli ve Balıkesir çevrelerinde kar yağışı daha fazla etkili olacak. Çanakkale, Trakya'da kar yağışı beklenmiyor.
AKOM'dan alınan bilgilere göre, bugün Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor. İstanbul'da bu akşam karla karışık yağmurun başlaması bekleniyor. Öğleden sonra kuvvetli rüzgar etkili olacak ardından karla karışık yağmur başlayacak.  
İstanbul başta olmak üzere yurdumuz bugün Balkanlar üzerinden gelmekte olan (Sibirya kökenli) soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklıklarının 8 ila 10 derece birden azalacağı ve Ocak ayı sonuna kadar da mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.  
Bugün Adana, Mersin ve Karaman dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısı ile Manisa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.  
İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.
Perşembe günü, yağışlı alan doğuya doğru hareket ediyor. Batı kıyılarda çok bulutlu bir hava hakim olacak. İç kesimlerde de yağışlar devam edecek. Güney kesimlerde etkili olan yağışlar yağmur şeklinde olurken, iç kesimlere doğru gittikçe karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülecek.  
Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yağışlar kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacak.  
Cuma günü de yurdun büyük bir bölümünde yağışlar etkili olmaya devam edecek.

Hava durumu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x