DENİZİ OLMAYAN KENTTEN BALIK İHRACATI !

DENİZİ OLMAYAN KENTTEN BALIK İHRACATI !

24 Ekim 2016 - 09:13

Kilometre başına düşen su kaynakları bakımından Türkiye ve dünyada önemli bir yere sahip Kahramanmaraş'ın barajlarında yetişen balıklar dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor.

 

Denize kıyısı olmamasına rağmen kilometreye düşen su kaynakları bakımından Türkiye ve dünyada önemli bir yere sahip Kahramanmaraş'ın barajlarında yetişen balıklar 15 ülkeye ihraç ediliyor.

Kilometreye düşen su kaynakları bakımından hem Türkiye hem de dünyada önemli bir yeri bulunan Kahramanmaraş, ülkenin en önemli su havzalarından Ceyhan Nehri'nin Akdeniz'deki yolculuğuna da ev sahipliği yapıyor. Barındırdığı su kaynaklarında yetişen tonlarca sertifikalı balıklar, kentin ihracat kalemleri arasında yerine alıyor.
Denize kıyısı olamamasına rağmen dünyanın dört bir tarafına balık ihracatı yapan Kahramanmaraşlı üreticiler, hem üretimi hem de ihracat rakamlarını artırmak için çabalıyor.
Barajlara kurulan tesislerde yetiştirilen alabalıklar Romanya, Polonya, Almanya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Lübnan, Katar, Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Irak ve İran olmak üzere 15 ülkeye ihraç ediliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x