Dünya Sağlık, Spor Kongre Ve Fuarı Antalya’da Açıldı

Dünya Sağlık, Spor Kongre Ve Fuarı Antalya'da Açıldı

Dünya Sağlık, Spor Kongre Ve Fuarı Antalya'da Açıldı

06 Nisan 2017 - 12:30 - Güncelleme: 06 Nisan 2017 - 12:39

Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (Hestourex), 6-9 Nisan tarihlerinde Antalya Expo Center’da düzenlenecek. Fuara 150 ülke katılacak.
Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (Hestourex), yarın 150 ülkeden 4 bin kişilik satın alma heyetinin katılımıyla kapılarını açacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun himayesinde, bir araya gelecek sağlık sektörünün önde gelenleri ile spor ve turizm temsilcileri, dünyanın en iyi destinasyonları arasında yer alan Antalya'nın sadece yaz sezonunda değil, yılın 12 ayında da ziyaret edilebilecek bir kent olduğunu gösterecek.
ÇEŞİTLENDİRME
Antalya'nın deniz, kum ve güneşe bağlı ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu ancak kentin sadece bundan ibaret olmadığını belirten Vali Münir Karaloğlu, "Antalya'nın en büyük problemlerinden birisi pazarı, diğeri ise turizmi çeşitlendirmek. Antalya'da bu konuda hep bir gayret var zaten. Hestourex ile Antalya'nın deniz, kum, güneşin dışında sağlık ve spor turizmi ve alternatif turizm dallarındaki potansiyelini ortaya koyacağız. Bu şehrin hem sağlık hem spor için büyük avantajlarının olduğu göstereceğiz. Bu şehrin macera ve alternatif turizm açısından ciddi bir potansiyeli olduğunu bu fuarla birlikte dünyaya yeniden ilan etmiş olacağız" ifadesini kullandı. Yarın saat 11.00'de kapılarını açacak kongre ve fuar, 9 Nisan Pazar günü sona erecek.
FUARIN VİTRİNİ ALİ
Antalya Expo Center'ı işleten ANFAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ise fuarda adeta bir vitrin görevi görecek. Almanya ve Türkiye'deki yaşantısında yıllarca ilaç kullanan ve birçok hastalık geçiren 68 yaşındaki Ali Bıdı, son 10 yılda geçirdiği değişimi ve nasıl triatlon şampiyonu olduğunu yerli ve yabancı misafirlere anlatacak.
SPOR TURİZMİ
Hestourex'in Genel Sekreterliğini üstlenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu bu tür geniş kapsamlı etkinliklerin ülke turizmi ve tanıtımını sağlandığını belirterek, "Antalya, golf ve futbol başta olmak üzere birçok kampın ve turnuvanın yapıldığı il. Bunu diğer branşlara da yaymak ve gelişimini sağlamak asıl amacımız. Bu kongre ve fuarın kente çok büyük katkıları olacaktır" dedi.
ÇOK ELVERİŞLİ
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da Türkiye'nin gerek coğrafi yapısı, gerekse doğal güzellikleri ve tabiatıyla sağlık ve spor turizmine çok elverişli bir ülke olduğunu belirtti. Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Etrafımızdaki ülkelerde sağlık harcaması yapabilecek ama yeterli kalitede sağlık hizmetine ulaşamayan büyük bir nüfus yaşamakta. Biz bu nüfusu sağlık turizminde hedef kitle olarak seçmiş bulunuyoruz. Bu kongre ve fuarda etrafımızdaki coğrafyada Ortadoğu'dan, Balkanlardan, Afrika'dan ve Avrupa'dan katılımcılar olacaktır" dedi. Prof. Dr. Yılmaz, turizmde yaşanan olumsuzluklara rağmen sağlık turizminde devamlı yükselen bir trendin devam ettiğine dikkati çekti

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x