CİMBOM’DAN MİLYONLUK ANLAŞMA !

CİMBOM'DAN MİLYONLUK ANLAŞMA !

29 Eylül 2016 - 11:12

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ ile Galatasaray Spor Kulübü arasında Florya ve Riva arsaları üzerinde proje geliştirmek amacıyla 29 Haziran’da protokol imzalandığı açıklanmıştı.

Emlak Konut ile yapılan anlaşma geçerli olursa Riva arazindeki proje sonunda paylaşım 80’e 20 olacak ve sarı-kırmızılı kulübe minimum 330 milyon dolar gelir kalacak. Florya Metin Oktay Tesisleri’nin üst kullanım hakkını elinde bulunduran Galatasaray, bu arazinin de gayrimenkul satışı ve paylaşımı sonucu 530 milyon dolar kazanacak.

Protokolün incelenmesi için camianın önemli isimlerinin yer aldığı bir komisyon kurulurken 22 Ekim’deki olağanüstü kongrede bu komisyon, üyelere bilgi verecek. Ardından yönetim, Emlak Konut ile masaya oturmak için yetki isteyecek.

Divan kurulunda, Emlak Konut ile yapılan anlaşmayla ilgili bilgi veren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Kulübün mali yapısı ortada ilk yapacağımız şey bankalara olan borçlarımızı kapatmak. Borçlar yüzünden senede 120 milyon TL faiz ödüyoruz” ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x