BAHÇELİ’DEN MESCİD’İ AKSA AÇIKLAMASI!

BAHÇELİ'DEN MESCİD'İ AKSA AÇIKLAMASI!

BAHÇELİ'DEN MESCİD'İ AKSA AÇIKLAMASI!

25 Temmuz 2017 - 15:55

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgal girişimine ilişkin " İİT Zirvesi dönem başkanı Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan sayesinde Türkiye tavrını göstermiş, tarafını aleni bir şekilde ilan etmiştir. Uluslararası toplum Kudüs'teki suikastı durdurmalıdır. Kıblesizlere kıblemizi çiğnetemeyiz" ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

İsrail'in Filistinli müslümanlara yönelik tahammülsüz ve tahakkümcü yaklaşımı son günlerin en sıcak ve en can yakan konusudur. ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa 14 Temmuz tarihinde İsrail tarafından ablukaya alınmış, ibadete kapatılmış, mahsun mabedimize giriş çıkışlar engellenmiştir. İsrail büyük bir insanlık ve vicdan suçuna imza atmıştır. 1967'den bu tarafa ilk kez ezan okunamamış, Cuma namazı kılanamamıştır. Harem-i Şerif'in maneviyatına insafsızca saldırılmıştır. Dedektörler insanlığı ayaklar altına alan uygulamalardır. Kudüs'ün farklı noktalarında Filistinli kardeşlerimize ateş açılmış, göz yaşartıcı ve ses bombalarıyla barbarca saldırmışlardır. Siyonizm bir kez daha Kudüs'te vahşi bir komplonun taraf ve hazırlayısı olmuştur. Bunu yaparken yüce dinimizin kutsallarına hasar vermiştir. Zora ve zorbalığa dayanan ambargolar insanlığımız ve izanımızla hiçbir şekilde izah edilemeyecektir. Miraç müzesinin manevi makamına yapılan düşmanca muamele nefretle yankı bulmalıdır. İsrail insan haklarını çiğnemiştir. Din ve vicdan hürriyetini baskı altına; hatta askıya almıştır.

BU AYIBIN ÇAMURU KUDÜS'E YÜZÜNÜ DÖNEN HERKESE SIÇRAMIŞTIR

Harem-i Şerif'e karşı İsrail acımasızlığı karşısında insanlık aciz ve suçludur. Müslümanım diyen hiçbir vicdan sahibinin sessiz kalamayacağı ilkelliklere bugün cevap verilmezse, İslam toplumları birlik ve beraberlikten nasıl bahsedecektir? Gaza, petrole, servete istikbalini teslim etmiş çok sayıda İslam ülkesi Mescid-i Aksa'nın dramına ne zaman çıkış yapacaktır. Katar krizini tırmandıran Körfez ülkeleri niye ürkektir? Maalesef İslam aleminin dayanışma duygusu hasarlıdır. Karşılıklı empati, hassasiyet, riayet zayıftır. Sudan bahanelerle kriz çıkarma konusunda ustalaşmış malum ülkelerin, kutsallarımıza kasteden İsrail şiddetine gözünü yumması dikkatle durulması gereken bir ayıptır. Bu ayıbın çamuru Kudüs'e yüzünü dönen herkese sıçramıştır.

İSRAİL BARBARLIĞINA AYNI ŞEKİLDE CEVAP VEREMEYİZ

İİT Zirvesi dönem başkanı Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Türkiye tavrını göstermiş, tarafını aleni bir şekilde ilan etmiştir. Onur kırıcı dehşet, ülkemizde infial ve tepki ile karşılanmıştır. Türkiye, doğru ve olumlu bir noktadadır.

Körfez turunda İsrail vandallığını da gündeme getirmiştir. Öte yandan ABD, Rusya, BM ve AB'den oluşan dörtlü Mescid-i Aksa'nın tarihsel statüsünün korunması konusunda pozisyon belirlemiştir ama alınan bu pozisyon bugüne kadar bir netice doğuramamıştır. Haremi Şerif'i hiçbir hain emel kirletemeyecektir. Müslüman Türk Milleti oynanan oyunun farkındadır. Siyonizm zihniyeti mahçup edilecektir. Filistinli kardeşlerimizin davası bizim davamızdır. Kudüs'ü başkent yapmak gayesiyle çaba içinde olan İsrail yanlıştadır. Krize yatırım yapmaktadır. İnsan ve inanç katilleri geri çekilmedikçe sükunet mumla aranacaktır. İsrail, kutsallarımıza saygı göstermelidir. Uluslararası toplum Kudüs'teki suikastı durdurmalıdır. Kıblesizlere kıblemizi çiğnetemeyiz. Mesela İstanbul veya başka bir yerde Musevi vatandaşlarımızın ibadethanelerinin tahrip edilmesine sessiz kalamayız. İsrail barbarlığına aynı şekilde cevap veremeyiz.

Filistin davası çözülmedikçe suçsuz ve günahsız insanların imtihanları son bulmadıkça İslam coğrafyasının huzura kavuşamayacağını önemle ikrar ediyorum.

ARALARINDA EN UFAK FARK YOKTUR

YPG isim değiştiriyormuş. Yeni adıyla Suriye Demokratik Güçleri olacakmış. İsmin ne anlamı var. İsim değişikliği cinayet ve ihanetleri nasıl örtecektir. Terörist her isim altında şerefsizdir. Ha PKK, ha SDG, ha FETÖ, ha PYD bunların arasında en ufak fark yoktur. ABD'nin YPG'ye verdiği silah desteği alenileşmiştir. MGK toplantısı bu olayı teyid etmiştir. Açıkça söylemek lazımdır ki, terör örgütlerine karşı bakışın çifte standart oluşu bölgesel ve küresel huzurun da aleyhinedir.

Terörle mücadele ortak bir anlayış sağlanmadan ne uluslararası hukuktan, ne müfettilikten ne de insan haklarından bahsetmek hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır. ABD son veriler ışığında 434 kez PKK/PYD bölgesine silah ve mühimmat teslimatı yapmıştır. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisinin YPG ile işbirliği yaptıklarını itiraf etmesi, FETÖ'yü bir terör örgütü olarak görmediklerini söylemesi sözün anlamını kaybettiğini gösterir.

ALMAN BAKAN BOYUNU AŞAN LAFLAR ETMİŞTİR

Türk milleti efendilik taslayanları, parmak sallayanları her zaman, her zeminde şaşkına çevirecektir. Haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşayacağız. Bağımsızlıktan mahrum bir milletin uşaklık mevkiinden yukarı çıkması düşünülemeyecektir.  Almanya ile gerilen ilişkileri bu çerçevede ele almak isabetli olacaktır. Büyükada'da gözaltına alınan daha sonra tutuklanan sözde aktivistler arasında bir Alman vatandaşının da bulunuyor olması, Türkiye-Almanya ilişkilerinde bir delik daha açmıştır. Acaba bunların Büyükada'da ne işi vardır? Toplanacak başka yer mi bulamamışlardır? Türkiye, yol geçen hanı mıdır? Bu artist ve aktivist makyajlı işbirlikçiler neye ve kime hizmetle görevlidirler. Almanya niye bu kadar asabidir? Hangi ilişki ağlarının açığa çıkmasından endişe duymaktadır. Madem ki Alman vatandaşının tutuklanmasından rahatızdır, o halde Türkiye'nin rahatsızlığı niye dikkate alınmamaktadır. Alman Bakan boyunu aşan laflar etmiştir. Yatırımlarının engellenmesi ile ilgili beyanet vermiştir. Bu Bakan sabır göstermese kaç yazacaktır. Almanya bugüne kadar terör örgütlerine kucak açmıştır."

TERÖRİSTLERİ ÖN ŞARTSIZ TESLİM ETSİN

Almanya'nın geri adım atmaya niyetli olmadığı gelişmelerle sabittir. Mevcut şartlarda Türkiye ile gümrük birliği anlaşmasının uzatılmasının tartışacaklarını söylemesi krize yeni bir boyut getirmiştir. Diyorum ki; elinizden geleni ardınıza koymayın. Türkiye köle değildir, icazetli değildir, tutsak hiç değildir. Almanya'nın politikaları yapıcı, tutarlı ve dostane değildir. Almanya sözde aktivistleri bıraksın, ülkesindeki teröristleri ön şartsız teslim etsin. Fazla laf gaf olacak, her gaf bir pot kıracaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x