DERİN TARİH DERGİSİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

DERİN TARİH DERGİSİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

DERİN TARİH DERGİSİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

18 Mayıs 2017 - 16:50 - Güncelleme: 18 Mayıs 2017 - 16:58

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, "Derin Tarih" dergisinin mayıs sayısıyla ilgili "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla toplatma kararı vererek, soruşturma başlattı.
"Derin Tarih" dergisinin Mayıs ayı sayısında Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret edildiği gerekçesiyle emniyet, savcılığa ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Ertuğrul Sarıyar 'Derin Tarih' dergisinin Mayıs sayısı hakkında soruşturma başlattı. Savcılık ayrıca soruşturma kapsamında 'Derin Tarih' dergisinin Mayıs sayısı hakkında toplatılmasını, el konulmasını ve basım, yayın ve dağıtımının durdurulmasını mahkemeden talep etti.
EL KOYMA VE TOPLATMA KARARI
Nöbetçi Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği de kuvvetli delilin bulunması ve dergide Atatürk'e hakaret içeren ifadelere yer verildiği gerekçesiyle talebin kabulüne karar verdi. Hakimlik, derginin Mayıs sayısına el konulmasını, toplatılmasını, yayın ve dağıtımının durdurulmasına hükmetti.
Atatürk'e hakaret iddiasıyla başlatılan soruşturmada, Süleyman Yeşilyurt ile Hasan Akar hakkında 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x