BOMBA İDDİA! PKK VE DEAŞ ARASINDA GİZLİ ANLAŞMA...

BOMBA İDDİA! PKK VE DEAŞ ARASINDA GİZLİ ANLAŞMA...

BOMBA İDDİA! PKK VE DEAŞ ARASINDA GİZLİ ANLAŞMA...

16 Mayıs 2017 - 12:44

Sincar'daki terör  örgütü PKK saflarından ayrılan Ezidi militandan çok çarpıcı iddialar geldi. Ezidi militan "PKK, Şengal (Sincar) ilçe  sınırlarında bazı bölgeleri ele geçirmek için DEAŞ ile anlaştığını fark ettim. DEAŞ militanları birkaç defa PKK'lıların kıyafetiyle Şengal'deki askeri  kamplarımıza geldi" dedi.

Irak'ta Musul'un Sincar ilçesinde terör örgütü PKK  saflarında yaklaşık iki buçuk yıl kalan Ezidi militan, örgütün DEAŞ  militanlarıyla gizli görüşmeler gerçekleştirip ortak hareket ettiklerini  belirtti.

Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen ve Sincar  ilçesinde tanınan bir aileden gelen Ezidi militan, AA muhabirine PKK saflarında  kaldığında örgüt içerisinde gördüklerini ve karşılaştıklarını anlattı.

Terör örgütü DEAŞ'ın Ağustos 2014 tarihinde Sincar'daki Ezidilere  saldırmasından sonra, meydana gelen güvenlik boşluğundan dolayı PKK'nın tuzağına  düştüklerini belirten Ezidi militan, örgütün askeri kamplarında iki yıl 4 ay  boyunca aktif görev yaptığını itiraf etti.

Sincar'da PKK saflarında kaldığı süre boyunca örgütün gerçek yüzünü  diğer Ezidiler gibi yavaş yavaş görmeye başladığını söyleyen eski PKK militanı,  örgütün Ezidileri kandırmak için DEAŞ ile savaşıyormuş imajı verdiğini söyledi.

PKK'nın Sincar'da DEAŞ ile gizli bir şekilde anlaştığı gerçeğini  ortaya çıkaran Ezidi militan, "PKK, Şengal (Sincar) ilçe sınırlarında bazı  bölgeleri ele geçirmek için DEAŞ ile anlaştığını fark ettim. PKK, Ezidi Kürtleri  tatmin etmek için, DEAŞ'ın bazı bölgelerden anlaşmalı bir şekilde geri  çekilmesini istedi. Bu şekilde DEAŞ ile savaşıyor imajı vermeye çalıştı." dedi.

PEŞMERGELERLE SAVAŞMA TALİMATI

PKK ile DEAŞ arasında yapılan çok gizli görüşmeleri takip etmesi  sonucu fark ettiğini aktaran Ezidi militan, "DEAŞ militanları birkaç defa  PKK'lıların kıyafetiyle Şengal'deki askeri kamplarımıza geldi." bilgisini verdi.

Her iki taraf arasındaki gizli ilişkinin ortaya çıkmasından sonra, PKK  tarafından öldürülmekle tehdit edildiğini belirten Ezidi militan, "PKK'nın üst  düzey sorumluları açık bir şekilde DEAŞ ile ilişkilerini inkar etmeyip, sessiz  kalmamı istediler." diye konuştu.

"Şengal'de PKK'lıların DEAŞ ile görüşmesinin ortaya çıkmasından sonra  Ezidilerin nasıl kandırıldığını anlamaya başladık." diyen Ezidi militan, "Bunun  üzerine PKK, Ezidilerin Peşmergelerle savaşması için talimat verdi. Ezidiler bunu  reddedip silah bırakmaya başladı. Benimde ayrılma sebebim oldu." dedi.

PKK VE İranLI ASKERLER ARASINDA GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Sincar'daki PKK militanları ve İran'ın askeri komutanları arasında çok  güçlü ilişkilerinin olduğunu da itiraf eden Ezidi militan bu konuda şunları  söyledi:

"PKK sürekli bir şekilde İran ile olan ilişkilerini gizli tutmaya  çalışıyordu. İranlı askeri yetkililer, Şengal'i ziyaret ederken, Ezidileri askeri  kamplardan uzak tutmaya çalışıyordu. Sadece PKK'nın üst düzey yöneticileri İranlı  askeri yetkililerle görüşüyordu."

EZİDİ ÇOCUKLARIN SİLAH ALTINA ALINMASI

"Ezidi çocukların geleceği büyük bir tehlike altındadır. PKK, Ezidi  çocukları Şengal'den alıp İran, Kandil ve Suriye'ye gönderiyor." diyen Ezidi  militan, "PKK saflarına kaldığım sürece gözlerimle gördüğüm bir başka rahatsız  edici unsur ise, 8-9 yaşlarındaki Ezidi çocukların bile silah altına alınması ve  eğitilmesiydi. PKK'nın tek amacı kan dökecek militan yetiştirmek. Ezidi çocukları  bu esas üzerine eğitiyorlar."

Terör örgütleri DEAŞ ve PKK arasındaki gizli ittifak, Peşmerge'ye  saldırı talimatı, İranlı yetkililerle görüşmeleri ve Ezidi çocukların silah  altına alınmasından sonra, birçok Sincarlı'nın silah bıraktığını söyleyen Ezidi  militan, "Şimdiye kadar bine yakın Ezidi silah bıraktı ancak 260 Ezidi PKK  saflarında kalmaya devam ediyor. Onlar da silah bırakmalıdır. Birçok Ezidi,  PKK'nın Kürt halkının çıkarları dışında hareket ettiğini biliyor." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x