7 İLDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE PKK OPERASYONU

7 İLDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE PKK OPERASYONU

7 İLDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE PKK OPERASYONU

11 Mayıs 2017 - 12:05

Kırşehir merkezli 7 ilde, PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

 Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında,  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK'ın gençlik  yapılanması YDG-H örgütüne yönelik çalışma başlattı.

 Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) öğrenim gören öğrenciler arasında  örgütlenerek, mezun olduktan sonra başka illerde görev verildiği ileri sürülen  PKK terör örgütü mensuplarına yönelik 7 ilde operasyon düzenlendi.  Üniversite öğrencilerinden M.Ü, M.V.A, C.Y, M.K, B.G, V.Z, E.K, M.K,  F.A. Kırşehir'de, aralarında mezunların da bulunduğu zanlılardan M.D. Mersin'de,  Ö.H. Ankara'da, S.Ş. ve Ç.Y. İstanbul'da, M.K. Muş'ta, A.Y. Batman'da, N.Y.  Ağrı'da, S.K. Siirt'te gözaltına alındı

Şüphelilerin kaldıkları evlerde yapılan aramalarda PKK terör örgütüne  ait doküman, afiş, bayrak ve belgeler ele geçirildi.  Kırşehir'e getirilen ve Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki sorguları  devam ediyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden K.K'nin ise  yakalanması için çalışmalar sürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x