BUCA ATA’SINA SÖZ VERDİ

BUCA ATA'SINA SÖZ VERDİ

29 Ekim 2016 - 23:59

Buca Ata’sına söz verdi

Cumhuriyet coşkusu Buca’da ‘Cumhuriyet Korosu’ ile yaşandı. Bucalılar, 93’ncü yılında Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını, onu sonsuza dek koruyacaklarına söz vererek perçinledi. Ellerinde meşaleler ve Türk Bayraklarıyla Buca Belediyesi önünü dolduran yüzlerce Bucalı, Pırlanta Merkezlerinin miniklerinin Atatürk’ün sözlerini hatırlattığı gösterisiyle coşarken, Ata’ya ve zor şartlarda kazanılmış Cumhuriyet’e sonsuza dek sahip çıkacaklarına dair ant içti.

Bucalılar Cumhuriyete bağlılıklarını ve sahip çıkma sözlerini and içerek ortaya koydu. 93 yıl öncesinin ruhu ve coşkusuyla Cumhuriyete sahip çıkma sözlerini bir kez daha vermek için harekete geçen Bucalılar saatler 19.23’ü gösterdiğinde Buca Belediyesi önünde toplanarak dev bir Cumhuriyet korosu oluşturdu. Buca Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, Cumhuriyet sevdalılarından oluşan Cumhuriyet korosu and içip, ‘Biz Cumhuriyetiz’ diye haykırdı.

Etkinlik Buca Belediyesi Pırlanta Merkezleri miniklerinin Atatürk’ün sözlerinden oluşan metinleri okuması ile başladı. Pırlantaların, Atatürk’ün ileri görüşlülüğünü ortaya koyan anlamlı sözleriyle coşan Bucalılar ellerinde meşaleler ve Türk Bayraklarıyla, 93 yıllık büyük onuru kutladı. Coşkuya Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve yüzlerce Cumhuriyet sevdalısı katıldı.

Bucalıların coşkusuna eşlik eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve isimsiz binlerce kahramanın 93 yıl önce kurduğu Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmanın bugün daha bir önem kazandığına dikkat çektiği konuşmasında, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışanlara nasıl güçlü ve kararlı olduğumuzu Buca da ortaya koyuyoruz. Bir ölürsek bin canlanırız. Onları sevindirmeyecek, Atatürk’ün ilkeleriyle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Alanda toplanan yüzlerce Bucalı ‘Cumhuriyet Korosu’ oluşturarak, Cumhuriyet’e, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkma sözünü hep bir ağızdan verdi. Bucalılar “Cumhuriyetimize ve kazanımlarına, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak kudret hala daha damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bunu unutanlara Buca’dan bir kez daha haykırıyoruz! Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacağımıza, bilimsel düşünceyle yoğrulmuş, çağdaş, sorgulayan, araştıran, analiz eden nesiller yetiştireceğimize, özgür, demokratik, laik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz savunucusu olacağımıza SÖZ VERİYORUZ!” sözleriyle 93 yıllık Cumhuriyeti ilelebet koruyacaklarına and içtiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x