GERİ DÖNÜŞÜMÜ EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

GERİ DÖNÜŞÜMÜ EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

GERİ DÖNÜŞÜMÜ EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

24 Aralık 2016 - 10:20

Geri dönüşümü eğlenerek öğrendiler

Konak Belediyesi Türkiye’nin önemli cam şişe üreticilerinden Şişecam ile birlikte çocuklara geri dönüşümün önemini anlatan eğlenceli bir etkinliğe imza attı. ‘Cam Yeniden Cam’ projesi kapsamında hazırlanan ‘Cam’ın Dünyası’ adlı gösteri Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Etkinliğe Konak’ta eğitim gören ve yaşları 5 ila 15 arasında değişen çok sayıda öğrenci katıldı. Düzenlenen gösteriyle kullanılmış şişe camların geri dönüşümle tekrar cama dönüştürülmesi ve yeniden kullanıma kazandırılması eğlenceli bir sunumla anlatıldı.

CAMIN DÜNYASINI TANIDILAR

Cam’ın Dünyası’nı eğitici bir gösteriyle tanıyan öğrenciler önce kendilerine cam şişelerde ikram edilen meyve sularını içti, ardından ellerinde kalan boş cam şişeleri aktivite alanındaki cam kumbarasına attı. Atık cam şişeleri geri dönüşüm kumbarasına atan öğrencilere, camın geri dönüşüm süreci görsellerle anlatıldı. Konaklı minikler cam şişelerin yeniden nasıl kullanıma sunulduğunu ve ekonomiye kazandırıldığını gözlemleyerek öğrendi.

HER ATIK ÇÖP DEĞİLDİR

Camın geri dönüşüm yoluyla biz dizi işlemden geçirilerek tekrar kullanıma kazandırılmasını kurulan eğlenceli düzenek sayesinde görerek öğrenen öğrenciler eğitimlerden büyük keyif aldı. Projeyle geri dönüşümün önemi kavrayan öğrencilere evlerden çıkan atıkları geri dönüşüme vermeden önce nasıl ayrıştırmaları gerektiğini de Konak Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri tarafından anlatıldı. Geri dönüşümün önemini kavrayan öğrenciler bundan sonra çevreyi kirletenleri ve cam şişeleri geri dönüşüm kumbaraları yerine etrafa atanları uyarma konusunda söz verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x