7 İLDE ÖĞRETMENLER BYLOCK SUÇLAMASI

7 İLDE ÖĞRETMENLER BYLOCK SUÇLAMASI

7 İLDE ÖĞRETMENLER BYLOCK SUÇLAMASI

21 Şubat 2017 - 11:27

Erzurum merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları öne sürülen 21 eski öğretmen yakalandı.
Erzurum merkezli 7 ilde, eski öğretmenlere operasyon başlatıldı. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde  FETÖ/PDY'nin milli eğitim yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik  çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Erzurum merkezli Şırnak, Osmaniye, İstanbul, Ankara,  İzmir ve Antalya eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, hakkında yakalama  kararı verilen eski 36 öğretmenden 21'ini gözaltına aldı.  Erzurum'da yakalanan şüphelilerin, kentteki hastanelerde sağlık  kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldüğü belirtildi.

 Terör örgütünün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı  oldukları öne sürülen ve meslekten ihraç edilen şüphelilerden diğer illerde  yakalananların işlemlerinin ardından Erzurum'a gönderilecekleri öğrenildi.Terör örgütü adına yürütülen faaliyetlerde aktif olarak yer aldıkları  ileri sürülen zanlılardan adreslerinde bulunamayan 15'inin ise aranmasına devam  edildiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x