KAZADAN 50 YIL SONRA BULUNANLAR ŞOKE ETTİ!

KAZADAN 50 YIL SONRA BULUNANLAR ŞOKE ETTİ!

KAZADAN 50 YIL SONRA BULUNANLAR ŞOKE ETTİ!

29 Temmuz 2017 - 17:20

Fransız Alpleri'nde 50 yıl önce meydana gelen bir uçak kazasında hayatını kaybeden insanlara ait ceset parçaları bulundu. Bir el ve bir bacağa ait insan kalıntılarının 1950 ve 1966 yıllarında bölgede meydana gelen iki kazadan birinde ölenlere ait olduğu düşünülüyor.

Air India Havayolları'na ait bir yolcu uçağı 50 yıl önce Fransız Alpleri'nde düşmüştü.  Daniel Roche isimli bir adam yıllarca uçağın enkazına ait bir şeyler bulmak için Mont Blanc ve Bossons Buzulları'nda araştırma yaptı. 

Şimdiye kadar en ufak bir insan kalıntısı olduğuna dair bir işaret bile bulamayan Daniel Roche, bu kez bir el ve bir bacağın üstkısmına ait bir parça buldu. 

İnsan kalıntılarının bulunduğu bölgede 1950 yılında Air India Havayolları'na ait yolcu uçağının düşmesi sonucu 117 kişi, 1966 yılında yine aynı havayolu firmasına ait uçağın dağlara çarpmaıs spnucu 48 kişi hayatını kaybetmişti. 

Kazaların araştıran Daniel Roche, bir kadına ait bir el ve bacak parçaları bulduğunu açıkladı. 

Yaklaşık 10 gün önce İsveç Alpleri'nde  buzların içinde kalan 2 kişiye ait ceset parçaları bulunmuştu.  Yapılan DNA testleri sonucu bu pparçaların 37 yaşındaki  öğretmen  Francine Dumoulin  ve ayakkabıcı Marcelin Dumoulin'e ait olduğu anlaşılmıştı. Çift 75 yıl önce ortadan kaybolmuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x