BAKÜ’DE ’TÜRKİYE GÜNÜ’

BAKÜ'DE 'TÜRKİYE GÜNÜ'

BAKÜ'DE 'TÜRKİYE GÜNÜ'

22 Mayıs 2017 - 18:20

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen "4. İslam Dayanışma Oyunları" kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra Ulusal Turizm Propaganda Bürosu, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle "Türkiye Günleri" etkinliğini gerçekleştirildi.
Azerbaycan vatandaşları ve turistlere yönelik etkinlikle, ziyaretçiler, Türkiye'nin kültürü ve sanatını daha yakından tanıma şansı yakaladı. Düzenlenen etkinlikte Türk dans grupları, şarkıcılar ve sanatçılardan oluşan 100 kişilik bir ekip yer aldı. 


Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, bu etkinliğin, "İki millet, bir devlet" ilkesinin bir örneği olduğunu belirterek, "Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkisi, tüm dünya için önemli bir örnek. Eminim ki, Azerbaycan'da düzenlenen İslam Dayanışma Oyunları, İslam ülkelerinin birbirini daha yakından tanımasına, genel olarak dünya barışına hizmet edecek" diye konuştu. Özoral, 4 yıl sonra Türkiye'de düzenlenecek İslam Dayanışma Oyunları için, Azerbaycan'ın yaptığı organizasyon çalışmaları örnek alarak hazırlıklara başlanacağını da belirtti.
Öte yandan dün sona eren 4.İslam Dayanışma Oyunları organizasyonuna, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva'nın da destek verdi. 54 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katıldığı İslam Oyunları'na, Türkiye'den 350 kişilik bir sporcu kafilesi katılmıştı. Türkiye, etkinlikte en çok madalya kazanan ülke olarak ilk sırada.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x