KURBANLIK SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

KURBANLIK SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

KURBANLIK SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

27 Ağustos 2017 - 11:17

Kurban Bayramı, İslam dünyası için önemli günlerdendir. Dini bayramların ikincisi olan Kurban Bayramı için az bir süre kaldı. Bakanlar Kurulu bayram öncesinde aldığı karar ile tatili 10 güne çıkardı. Tatil için otobüs ve uçak biletleri günler öncesinden tükendi. Kurbanlıklar alınmaya başlandı. Kurban Bayramı ne zaman? Kurban ne zaman kesilir?
Kurban Bayramı bu yıl 1 Eylül 2017 Cuma günü başlayacak. 4 günlük bayram için tatil 26 Ağustos Cumartesi itibariyle başladı. Kurban Bayramı tatili 4 Eylül Pazartesi sona erecek ve 5 Eylül Salı günü yeniden iş başı yapılacak. Bayram tatili ile ilgili alınan karara göre, bayram tatilinde köprü ve otoyollar da ücretsiz olarak hizmet ve verecek. Emekli maaşları da bayram öncesinde ödenecek. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla kurban pazarlarında da canlılık oluştu. 
 
2017 KURBAN BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
KURBAN NE ZAMAN KESİLİR?
 
Kurban kesecek olan kişiler, bayramın ilk üç gününde kurbanlık hayvanlarını kesebilirler. Kurbanlık hayvan olarak keçi ve koyun alınabilir. Büyükbaş olarak da sığır ya da deve alınabilir. Büyükbaş hayvanlar için 7 Müslüman ortak olarak alım yapabilir ve kesebilirler. Kurban kesildikten sonra fakirlere dağıtılmalıdır. Canlı canlı fakirlere ya da hayır cemiyetlerine verilmemelidir. Canlı canlı verilenler kurban olarak sayılmaz.
 
KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
 
Kurban Bayramı'na az bir zaman kala kurban pazarlarında da hareketlilik başladı. Kurban kesecek olanlar kurbanlarını almak için pazarlıklara girişmeye başladı. Kurban alacak kişiler tarafından da nelere dikkat edilmesi gerektiği sorusu sorulmaya başlandı. Kurban alınırken hayvanın sağlıklı, besili olmasına sağlık raporu ve nakil belgesinin olmasına dikkat edilmelidir. Kurbanlık hayvan 2 yaşını doldurmuş olmalıdır. Kurban edilecek hayvanın gözleri açık, tüyleri parlak ve boynuzları sağlam olmalıdır. Hayvanın gözünden yaş gelmemeli ve topal olmamalıdır.
 
KURBAN KESECEK KİŞİLERDE OLMASI GEREKEN ŞARTLAR
 
Kurban kesecek olan kişi, belirli şartları taşımalıdır. Kurban kesecek kişinin taşıması gereken şartlar şunlardır;
1- Müslüman olmalıdır
2- Akıllı olmalı ve buluğ çağına ermiş olmalıdır
3- Yolcu durumunda olmamalıdır
4- Mali gücünün belirli seviyede olması gereklidir
Bu şartları taşımayan kişiler kurban kesemezler.
 
KURBAN BAYRAMI TATİL GÜNLERİ
 
Kurban Bayramı tatil süresi Bakanlık Kurulu kararı ile 10 güne çıkarıldı. Buna göre 26 Ağustos 2017 Cumartesi günü başlayan tatil, 4 Eylül Pazartesi günü son bulacak. Bayram süresince köprü ve otoyollar da ücretsiz olarak hizmet verecek. Kurban Bayramı tatil takvimi;
26 Ağustos 2017 Cumartesi
27 Ağustos 2017 Pazar
28 Ağustos 2017 Pazartesi / Birleştirildi
29 Ağustos 2017 Salı / Birleştirildi
30 Ağustos 2017 Çarşamba / Zafer Bayramı
31 Ağustos 2017 Perşembe / Arefe günü (Birleştirildi)
1 Eylül 2017 Cuma / Kurban Bayramı 1. günü
2 Eylül 2017 Cumartesi / Kurban Bayramı 2. günü
3 Eylül 2017 Pazar / Kurban Bayramı 3. günü
4 Eylül 2017 Pazartesi / Kurban Bayramı 4. günü

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x