KATAR’DAN UZLAŞMA ÇAĞRISI

KATAR'DAN UZLAŞMA ÇAĞRISI

Altı Arap ülkesinin diplomatik ilişkileri kestiği Katar, Körfez'de oluşan krizin hafiflemesi için taraf ülkelere uzlaşma çağrısı yaptı.

06 Haziran 2017 - 10:40

Altı Arap ülkesinin diplomatik ilişkileri kestiği Katar, Körfez'de oluşan krizin hafiflemesi için diğer ülkelere uzlaşma çağrısında bulundu.

ARAP ÜLKELERİ KATAR'LA İLİŞKİLERİ KESTİ
Dün patlayan krizde Suudi Arabistan, Mısır, BAE, Bahreyn ile Yemen hükümetleri, Libya'daki Tobruk yönetimi ve Maldivler Katar'la tüm ilişkileri kesti. Gerekçe olarak da bu ülkenin terör örgütlerini barındırarak teröre destek vermesi, basın yayın organlarında terör örgütleri propagandası yapması ve İran'a yakın tutum sergilemesi gösterildi.

SUUDİ ARABİSTAN SINIRI KAPANDI
Söz konusu ülkeler, Katar ile kara, hava ve denizden bağlantılarını ve diplomatik ilişkilerini kestiklerini açıkladı. Katar'ın tek kara bağlantısı olan Suudi Arabistan sınırı kapandı, gıda kamyonları mahsur kaldı. Petrol-doğalgaz zengini bölgede patlak veren kriz, ABD Başkanı Trump'ın 20-21 Mayıs'taki Riyad ziyareti sonrasına denk geldi. Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan "diplomatik" kriz devam ederken Umman Sultanlığı'ndan Katar'a sürpriz bir ziyaret gerçekleşti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x