SON DAKİKA! SON DAKİKA! İMZAYI ATTI...

SON DAKİKA! SON DAKİKA! İMZAYI ATTI...

SON DAKİKA! SON DAKİKA! İMZAYI ATTI...

02 Mayıs 2017 - 14:05

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden AK Partili oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduğu AK Parti'ye üye oldu. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan'ı Başbakan Binali Yıldırım karşıladı. Salonda 'Recep Tayyip Erdoğan' şarkısı ile karşılandı. 21 Mayıs’taki olağanüstü büyük kongrede de Ak Parti’nin genel başkanlık görevine dönecek.

Törende konuşan Başbakan Yıldırım "Sayın Cumhurbaşkanımızı kongrede  genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos 2014 günü ayrıldığı partisine  979 günün ardından bugün yeniden dönüyor. Referandumda kabul edilen Anayasa değişikliğinin tanıdığı imkan çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak, 33 ay sonra kurucusu olduğu AK Parti'ye üye oldu.  Erdoğan'ın, yine MKYK'da alınan kararla, 21 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan olağanüstü kongrede AK Parti'nin genel başkanlığı görevini de yeniden üstlenmesi bekleniyor.

YILDIRIM GENEL MERKEZ'DE

Başbakan Binali Yıldırım, tören öncesinde AK Parti Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Erdoğan, Beştepe'den partililerin ve vatandaşların oluşturduğu konvoyla AK Parti Genel Merkezi'ne hareket etti. Erdoğan'ı Başbakan Yıldırım,  ile parti yöneticileri  karşıladı. 

ÜYELİK BEYANNAMESİNİ İMZALADI
Salona Uğur Işılak'ın seslendirdiği  Dombra şarkısı ile giren Erdoğan, AK Partiye üyelik beyannamesini imzaladı. Okunan İstiklal Marşı'nın ardından Başbakan Binali Yıldırım konuşma yapmak üzere kürsüye geldi.

BAŞBAKAN YILDIRIM KONUŞUYOR 

Başbakan Yıldırım millit liderini partisiyle buluşturdu diyen Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle: Sayın Cumhurbaşkanımızı kongrede  genel başkan adayı olarak teklif edeceğiz. Karar kongere üyelerimizindir. 
 

TÖRENDE NELER OLACAK?

AK Parti MKYK'da alınan karara göre törene parti kurucuları, MKYK üyeleri, milletvekilleri, Demokrasi Hakem Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Siyasi Erdem Etik Kurulu üyeleri katılacak. AK Parti, katılım için mütevazı bir tören hazırladı. Törende, Erdoğan ile Yıldırım birlikte kürsüye çıkacak. Erdoğan için hazırlanan katılım formu Yıldırım tarafından kendisine sunulacak. Erdoğan formu imzalayarak, partiye resmen üye olacak. Törende rozet takma gibi bir uygulama olmayacak.

2014'TE BIRAKMIŞTI

10 Ağustos 2014'te halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27  Ağustos 2014'te yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel  başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti.

 'YENİDEN KAVUŞMAK UMUDUYLA' DEMİŞTİ...

 Olağanüstü büyük kongrede, partisine, "Adalet ve Kalkınma Partisini  yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı da önce Allah'a, sonra sizlere emanet  ediyorum. Yeniden görüşmek, yeniden kavuşmak umuduyla." sözleriyle veda eden  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 979 gün sonra yeniden kurucusu olduğu partiye katıldı. 

 57 YIL SONRA YENİDEN PARTİLİ CUMHURBAŞKANI 

Türkiye'de 1961 Anayasası ile cumhurbaşkanlarının partileriyle ilişiklerinin kesilmesi hükmü  getirildi. 1982 Anayasası'nda da bu hüküm korundu.  6 Nisan'da yapılan halk oylamasının ardından anayasa değişikliği ile  cumhurbaşkanının parti üyeliğinin önündeki engel kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AK Parti üyesi olmasıyla Türkiye'de 57  yıl sonra partili cumhurbaşkanlığı da tekrar başlayacak.  Türk siyasi tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı,  CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hem parti genel başkanlığı hem de  cumhurbaşkanlığı yaptı.  Atatürk'ün ölümünün ardından CHP'nin başına geçen İsmet İnönü de 1950  yılına kadar hem genel başkanlık hem de cumhurbaşkanlığı görevini birlikte  yürüttü.   Demokrat Partinin iktidara gelmesiyle birlikte Celal Bayar  cumhurbaşkanı seçildi. Bayar, Demokrat Parti Genel Başkanlığından ayrıldı fakat  parti üyeliğinden ayrılmadan cumhurbaşkanlığı görevini yerine getirdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü  Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilmesinin ardından sadece parti üyesi olarak  değil parti genel başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x