BUCA’DA 10 BİN ÖĞRENCİYE ÇEVRE EĞİTİMİ

BUCA'DA 10 BİN ÖĞRENCİYE ÇEVRE EĞİTİMİ

12 Kasım 2016 - 09:51

Buca’da 10 bin öğrenciye çevre eğitimi

Dünyadaki endüstrileşme ile birlikte insanoğlunun ulaştığı refah seviyesi bugün herkesin şikayet ettiği çevre sorunlarını da beraberinde getiriyor. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdüren Buca Belediyesi, ilçedeki 42 okulda çevre eğitimleri başlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen ve yaklaşık 10 bin öğrenciyi kapsayan seminerlerde, temiz çevre yaratmada ve sürekliliğinin sağlanmasında koyabilecekleri katkı ve çalışmalar konusunda bilgilendirme yapılıyor.

Dünyadaki doğal kaynakların bilinçsizce tüketilip, hava, su ve toprağın duyarsızca kirletilmesi sonucunda yaşanan çevre sorunlarının bilinçli nesillerle durdurulabileceği inancıyla hareket eden Buca Belediyesi, ilçedeki ilkokullarda çevre bilinci eğitimlerine başladı.

İnsan varlığını tehdit eden çevre sorunlarına dur demenin alışıla gelmiş düşünce ve davranışlardan vazgeçilmesinin yanında, gelecek nesillere temelden bilinçli eğitim verilmesiyle mümkün olacağı düşüncesiyle hareket eden Buca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki 42 okulda eğitim verecek.

İlçedeki tüm 6’ncı ve 7’inci sınıflarda eğitim gören yaklaşık 10 bin öğrenciyi kapsayan seminerler sonunda çocukların çevreye karşı pozitif tutum ve değer yargılarına ulaşması hedefleniyor.

2016 – 2017 eğitim ve öğretim yılı boyunca sürecek seminerlerin ilki Meşkure Şamlı Ortaokulu öğrencilerine verildi. Seminerde çocuklara, bitkisel atık yağlar, ambalaj atıkları, katı ve sıvı atıkların doğaya verdiği zararlar animasyonlar ile süslenen slayt sunum ile anlatıldı. Çocuklara ‘Daha temiz yarınlar için bugün hep birlikte çevremize sahip çıkalım’ mesajı verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x