ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI VE “İŞTE BİZ DE HEP BUNU...

ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI VE “İŞTE BİZ DE HEP BUNU SÖYLEDİK”

25 Ekim 2016 - 11:35 - Güncelleme: 25 Ekim 2016 - 11:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cumhuriyet, Türkiye'nin ilk değil son devletidir" sözlerini hatırlatan Bahçeli, "Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir. Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş değiliz. Biz de hep bunu söyledik" dedi. Bahçeli konuşmasında "Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmek ile eşdeğerdir" dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli konuşmasında şunları kaydetti:

Başika'dan çekilmek Hakkari'den çekilmek ile eşdeğerdir. Sayın Erdoğan şöyle demiştir. Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir. Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş değiliz. Biz de hep bunu söyledik.

Türk milleti tarihte varlığını en ağır ödemiş devlettir. Milli onuru onarmak için kıtalar arası mekik dokuduk. Biz geçmişimizden ders aldık. Biz tarihe ecdada namus sözü verdik. Gidecek başka yurdumuz yok. Silecek sınırımız yoktur.

300 milyonluk Türk dün yasına milyarlık islam alemine yüz çevirirsek bunu kimseye anlatamayız. Musul'a sokulmazsak Ankara'yı tehlikeye atarız. Türkiye birilerinin peşinden koşan değil ardından sürükleyen bir ülke olmalıdır.

Musul, Kerkük, Halep karanlıktayken bizim sevinç içinde yaşamamız mümkün değil. Bu itibarla herkesi Türk milletinin menfaati için ön şartsız sorumluluk almaya çağırıyorum. birlikte Türk vatanını sonuna kadar müdafaa edelim.

MHP sanal gündemlerle oyalanan bir anlayışa sahip değildir. Demokrasiye bağlılığımız dönemsel değil ilkeseldir. Yalnızca muhalefet etmekle milletimizin beklentilerini karşılayamayacağımızı iyi biliyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÖNERİSİ

MHP'nin, Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili TBMM'de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x