Yeşim Salkım’dan Seda Sayan’a: Sen Kadına Şiddetin Hasını...

Yeşim Salkım'dan Seda Sayan'a: Sen Kadına Şiddetin Hasını Yapıyorsun!

Yeşim Salkım, Seçkin Piriler ve Mehmet Coşkundeniz'in sunduğu Laf Bende Kalmasın'da bugün, Seda Sayan'ın programında Hale Soygazi'yi hedef alması konuşuldu

10 Kasım 2017 - 22:50

Yeşim Salkım, Seçkin Piriler ve Mehmet Coşkundeniz'in sunduğu Lifetime kanalındaki Laf Bende Kalmasın'da bugün konuşulan konulardan biri de Seda Sayan'ın Uğur Arslan'la birlikte sunduğu programdı. 

Seda Sayan ve Uğur Aslan'ın sunduğu Show TV'deki 'Artık Susma' programında Murat Şar (43) adlı kişi bebekken evlatlık verildiğini söyleyip gerçek annesinin Hale Soygazi (67) olduğu imasında bulundu.

Sosyal medyada Hale Soygazi  için ''Evladını nasıl terk ettin, vicdansız'' yorumları yapıldı. Hale Soygazi de Çağlayan Adliyesi'ne gidip suç duyurusunda bulundu. DNA testi isteyen oyuncu, Seda Sayan'ın programı için de sert konuştu. Murat Şar'ın kendisine iftira attığını ileri süren Hale Soygazi'nin şikâyeti sonrası Murat Şar hakkında soruşturma başlatıldı.

Ancak Murat Şar yine durmadı ve "Beni büyüten babaannem annemin oyuncu olduğunu söylemişti. Babaannemin anlattığı kadın Hale Soygazi'dir. Soybağımın tespit edilmesini istiyorum." diyerek savcılığa başvurdu. 

YEŞİM SALKIM: HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKECEK

Hale Soygazi her ne kadar iddiaların gerçek olmadığını ifade etse de Seda Sayan durmadı, programda Hale Soygazi'nin, Murat Şar'ın annesi olduğunu iddia etmeye devam etti.

Bu konu yüzünden RTÜK'ten ağır bir ceza alan Seda Sayan için Yeşim Salkım Laf Bende Kalmasın'da şu sözleri söyledi:

"Seda Sayan bu konu hakkında canlı yayına bağlanan çok değerli bir avukata 'Bana yayıncılığı öğretmeyin!' dedi. Zaten sana kimse bir şey öğretemez Sedacığım. Bu zamana kadar öğrenmemişsin, bu saatten sonra da öğrenemezsin. Yine o telefon bağlantısında 'Kadına şiddet olduğu için bu yayını yapıyorum.' dedin. Sen 3 aydır Hale Soygazi hanımefendiye şiddetin en hasını yapıyorsun. Bir tükürük tükürük diye tutturdun. RTÜK'ten de ağır ceza aldın. Ama artık bu dönem bitecek. Herkes eteğindeki taşları dökecek. Haklı ya da haksızın yanında olmak başka bir şey, tarafsız olmak başka bir şey. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam'ın ılımlısı ılımsızı olmaz, İslam tektir" dedi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman 'ılımlı İslam'a döneceklerini açıklamıştı. Erdoğan, Space X ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk ile yaptığı görüşmeyi de anlattı: "Baktım çok heyecanlı, kendisinin vizyonunu, gayretini ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayal ile başlıyor. Hiç kimsenin hayallerini çalmasına, cesaretinizi hırpalamasına sakın müsaade etmeyin. Elon'da da bunu gördüm. Bir ara 'ben tükendim, bittim, para mara kalmadı bende. Ama yılmadım, azmettim, kapılar açıldı ve şuan ki duruma geldim' diyor."

Erdoğan, kadın girişimcilere yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: " Açık söylüyorum, çok da başarılı değiliz. Niye derseniz, ne yazık ki islam dünyası aynı hedefe aynı şekilde kilitlenmiyor. işte bir Myanmar'ı Arakan'ı yaşıyoruz. Acaba İslam dünyasının bütün ortakları burada aynı hissiyatı duyuyor mu? Duymuyor. Arakan'ı BM'de gündeme getirdik. Bunu gündeme getiren iki devlet başkanı vardı. Müslüman kardeşlerin ölüyor umrunda değil. Bize geliyorlar, 'hanımefendiyi gönderdiniz, bu bir hareketlenme oldu' Ya tamam da siz ne yaptınız onu söyleyin. Bir elin nesi var, iki elin sesi. Eğer bu eller birbiriyle tokuşmuyorsa netice almak mümkün değil. Biz petrol zengini değiliz. Ama olmasın, şu anda dünyada en az gelişmiş ülkelere yardımda bir numara Amerika, ikinci sırada biziz. Fakat milli gelire oranla baktığınız zaman birinci sırada Türkiye, iki Amerika, üç İngiltere.

ILIMLI İSLAM'IN PATENTİ BATI'YA AİT

Müslümanlar olarak ihmal ettiğimiz alanların başında kadınlarımız geliyor. İşte şimdi son zamanda yeniden bir şeyi tekrar köpürttüler. Ne o? "Ilımlı İslam" Bu ifadenin patenti nereye ait? Batı'ya ait ya. Şimdi belki o ifadeyi kullanan şahıs, yani bu bana aittir gibi de düşünüyor olabilir. Hayır sana ait değil. 15 yıl önce AB ülkelerini dolaşmaya başladığımda, Avrupa Parlamentosu'nda benden bir konuşma istemişlerdi, sorular başladı. Sorulan soruların başında 'Ilımlı İslam hakkında ne düşünüyorsun' Bana o zaman bunu söylemişlerdi. Ben de kendilerine şunu söyledim "İslam tektir. Kimse İslam'ı çeşitlemeye veya İslam'a yakıştırmaya gitmek suretiyle, İslam'ı bir zaafiyetin içine sokmaya gayret etmesin" Bir müddet bununla muhatap oldum ama bundan sonra kesildi. Ya şimdi ne oldu da yeniden bu üflendi? Mesele şu, İslam'ı zaafa düşürmek. Dinimizi zaafa düşürmek.

Ya sen daha ılımlı islam diyorsun. Bir bayana araba kullanmasına izin vermiyorsun. İslam'da buna mani bir hüküm var mı? Yok. Demek ki herhalde bundan sonra yapacaklar. Şu ana kadar yok. Böyle bir anlayış olamaz. Bugün Türkiye'de hiç kimse, inançlarından, hayat tarzlarından dolayı artık ötekileştirilmiyor. Devletin tüm kurumlarında hanım kardeşlerimiz özgürce yer alıyor. Ama 15 yıl önce böyle değildi onu da söyleyeyim. Ben bu işin acısını çekmiş bir babayım. Ama sabır, sabır.

ELON MUSK ZİYARETİ

Baktım çok heyecanlı, kendisinin vizyonunu, gayretini ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayal ile başlıyor. Eğer hayal olmazsa bunu gerçekleştirebilmek mümkün değil. İnsan hayal kurabildiği müddetçe yaşar ve başarıya koşar. Hiç kimsenin hayallerini çalmasına, cesaretinizi hırpalamasına sakın müsaade etmeyin. Elon'da da bunu gördüm. Bir ara 'ben tükendim, bittim, para mara kalmadı bende. Ama yılmadım, azmettim, kapılar açıldı ve şuan ki duruma geldim' diyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x