O POLİTİKACI MECLİSTE BEBEĞİNİ EMZİRDİ

O POLİTİKACI MECLİSTE BEBEĞİNİ EMZİRDİ

O POLİTİKACI MECLİSTE BEBEĞİNİ EMZİRDİ

10 Mayıs 2017 - 17:26

Parlamentoda oylama yapılırken Sol Yeşiller Partisi'nden Larissa Waters'ın yanında iki aylık kızı Alia Joy vardı. Uluslararası ajansların geçtiği emzirme fotoğrafları, dünyada manşet oldu.
Avustralya'da Senatör Larissa Waters, ülke parlamentosunda bebeğini emzirerek bir ilke imza attı. Sol Yeşiller Partisi üyesi olan Waters, Salı günü yapılan bir oylamaya, iki aylık olan kızı Alia Joy ile birlikte katıldı.

Temsilciler Meclisi'nin alt kanadında 2016 yılında yapılan bir değişiklikle, emzirmeye izin verilmeye başlanmış ancak bugüne dek herhangi bir politikacı bu izni kullanmamıştı. Avustralya meclisindeki emzirme tartışması, 2015 yılında, Kelly O'Dwyer isimli bir bakana, yasama görevlerinden geri kalmaması için, süt biriktirmesi tavsiye edildiğinde başlamıştı.

Larissa Waters, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Parlamentoda daha fazla kadına ve ebeveyne ihtiyacımız var" dedi. Waters, paylaşımını, "İşyerlerinin de daha esnek ve aile dostu olmasına, herkes için karşılanabilir çocuk bakımına ihtiyacımız var" cümlesiyle İşçi partili Senatör Katy Gallagher, meclisteki bu anın öneminin anlaşılması gerektiğini söyledi. Avustralya'daki Sky News kanalına yaptığı açıklamada, "Dünyadaki kadın politikacılar yıllardır bunu yapıyor" dedi.

İngiltere'de de önerilmişti

Geçtiğimiz yıla kadar, Temsilciler Meclisi'nin alt kanadındaki parlamenterler, bebeklerini yalnızca ofislerine götürebiliyordu. Ülke Senatosu'nda ise 2003 yılından bu yana kadınların emzirmesine izin veriliyor.

İngiltere'de yayınlanan bir rapor da, benzer bir iznin Avam Kamarası'nda uygulanmaya başlanmasını önermişti. Ancak bir parlamenter, tabloid basının durumu istismar edebileceği uyarısını yapmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x