BARIŞ MAÇINDA GERGİNLİK!

BARIŞ MAÇINDA GERGİNLİK!

13 Ekim 2016 - 16:31 - Güncelleme: 13 Ekim 2016 - 16:32

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco’nun isteğiyle Roma’da oynanan barış maçı, Diego Maradona, Francesco Totti ve Ronaldinho gibi yıldız isimleri bir araya getirdi. Maça, Maradona ile vatandaşı Juan Sebastian Veron arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu.

"Barış İçin Birlik İçinde" adı verilen etkinlik, Roma Olimpiyat Stadı’nda dün akşam gerçekleştirildi. Tüm geliri Ağustos ayında İtalya’nın orta kesiminde meydana gelen depremin mağdurlarına bağışlanacak olan karşılaşmada, Maradona, Totti ve Ronaldinho’nun yanı sıra, Mondragon, Cafu, Aldair, Burdisso, Candela, Taddei, Carbone, Antonio Di Natale, Aitor Karanka, Bizzarri, Zambrotta, Marquez, Sanchis, Abidal, Davids, Veron, Krkic, Kanoute, Aldair, Crespo gibi isimler de sahada yer aldı. 

OĞLUYLA İLK KEZ BİRLİKTE SAHADA
Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen ve 1997 yılında sahalara veda etmiş olan Maradona, maçın tamamında forma giydi ve 22. dakikada takımını 2-1 üstünlüğe taşıyan Totti’ye bir asist yaptı.

Maradona’nın, Napoli’de oynadığı dönemde İtalyan bir kadınla evlilik dışı ilişkisinden olan ve yapılan DNA testiyle 2007 yılında resmen çocuğu olarak kabul ettiği 30 yaşındaki oğlu Diego Maradona Jr. da karşılaşmanın ikinci yarısında forma giydi.

Böylece baba-oğul ilk kez birlikte oynamış oldu.

Efsanevi futbolcu Maradona da Roma’nın 40 yaşındaki kaptanı Totti de, 10 numaralı formayla sahaya çıktı. 80 dakika oynanan müsabaka, Totti ve Maradona’nın takımının, Ronaldinho’nun takımına 4-3 yenilmesiyle sonuçlandı.

MARADONA’NIN BARIŞ MAÇLARI HEP VUKUATLI
Maradona, yine Papa’nın teşvikiyle 2 yıl önce Roma’da oynanan ve Emre Belözoğlu’nun da katıldığı barış maçında da vatandaşı Mauro Icardi’ye çatmıştı.


Maçı 6-3 kaybetmesinde katkısı olan, karşı takımda forma giyen Icardi’ye tepki gösteren Maradona, "O, futbol ailesinin bir parçası değil" diyerek, bir hayır maçında skordaki farkı bu kadar açmasından dolayı onu eleştirmişti.

Maradona ayrıca, Kolombiya’daki barış sürecine destek vermek amacıyla geçen sene düzenlenen gösteri maçında da olay çıkarmıştı.

Ceza sahasında kendini yere atıp penaltı yaptıran ve ardından atışı gole çeviren Maradona, bu golle takımına galibiyeti getirmesine rağmen maçtan sonra sinirli hareketleriyle dikkati çekmişti. Kendisini görüntüleyen kameralara tepki gösteren Maradona, bir güvenlik görevlisini tekmelemişti

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x