O İLÇEDE TÜNELLER BU ŞEKİLDE ÇÖKERTİLECEK

O İLÇEDE TÜNELLER BU ŞEKİLDE ÇÖKERTİLECEK

02 Ekim 2016 - 11:27

Terör örgütünün büyük hasar verdiği şehirlerde yeniden inşa süreci devam ederken, güvenlik konusu da göz önünde bulunduruluyor. 4 bine yakın konutun hasar gördüğü Nusaybin'de şehir yeniden inşa edilecek. 5 binin üzerinde yeni konut, kamu binaları ve sosyal alanların yapılacağı Nusaybin'de Kamışlı ile olan yakınlık göz önünde bulundurularak binaların şehirden biraz daha uzak yerlere inşa edilmesi planlanıyor.

TÜNEL İLE PUSU ATMA...

Böylece terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin, silahları Kamışlı ile Nusaybin arasına kazdığı tünellerden Türkiye'ye sokmasının da önüne geçilmiş olacak. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan güvenlik kaynakları Nusaybin ile Kamışlı arasındaki yakınlığa dikkat çekerek, "Nusaybin'in yeniden inşa sürecine ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Hasar gören konutların tespiti yapıldı. Yeni konutların PKK'nın kazdığı tünellerde göz önünde bulundurularak şehrin biraz dışına yapılması üzerinde çalışıyoruz" dedi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemelerde bir evden başka bir eve doğru kazılan, bazı kısımları 1,5 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 50 metre uzunluğundaki tünel, güvenlik güçlerince imha edildi. Nusaybin ile Kamışlı'nın yanı sıra evler arasında onlarca tünel tespit edildi. Terör örgütü mensupları bu tünelleri bir evden diğerine geçmek ve operasyon birliklerine arkadan pusu kurmak için kullanıyor.

TÜNEL VE MENFEZLER İMHA EDİLMİŞTİ

Sınırın iki yakasında sadece ismi değişen terör örgütlerinin silahları Kamışlı ile Nusaybin arasına kazdığı tünellerden Türkiye'ye soktuğu tespit edilmişti. Suriye'ye sınır olan Nusaybin, PYD'nin kontrolünde bulunan Kamışlı kentinin metrelerce uzağında bulunuyor. Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin köstebek gibi ev ve sokakların altını kazarak oluşturduğu onlarca tünel ve menfez güvenlik güçleri tarafından imha edilmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x