KONAK’TAN SOSYAL PROJELERE DESTEK

KONAK’TAN SOSYAL PROJELERE DESTEK

KONAK’TAN SOSYAL PROJELERE DESTEK

03 Mayıs 2017 - 08:47 - Güncelleme: 03 Mayıs 2017 - 10:24

 Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk olağan kongresi dün saat 18.00'da toplandı. Meclis gündeminde referandum süreci ve Mayıs ayı gündemi vardı. Meclis toplantısında sunulacak önergeler ve birimlerden gelen önergelere ilişkin oylama yapıldı. Meclise sunulan 5 maddelik önerge ilgili komisyonlara sevk edildi. Başkan Sema Pekdaş’ın bulunmadığı toplantıyı Meclis Başkanvekili Ahmet Karadağ yönetti. Toplantı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis salonu'nda gerçekleşti.

Toplantının başlangıcında 16 Nisan'da gerçekleşen anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirmelerde referandum sonucunun Türkiye'ye hayırlı olması temenni edildi. Ardından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün tüm dünyaya barış ve mutluluk getirmesi temenni edildi. Toplantıda konuşan Meclis Başkanı ''Dün 1 Mayıs'ı kutladık. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü tüm dünyaya barış ve mutluk getirsin temenni ederiz. Mayıs ayı içerisinde çok önemli iki gündemimiz daha var. Bunlardan bir tanesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı'dır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza ve gençlerimize çok güzel bayramlar hediye etmiştir bu da onlardan bir tanesidir. Yine Mayıs ayında acısıyla hatırladığımız bir gün daha var. O da Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamıdır. Bir kez daha düşüncesinden dolayı katledilmiş tüm insanları saygı ile anıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Toplantı meclis sunulacak önergeler ile devam etti. Meclise sunulan önergeler; 5 Haziran Çevre Haftası etkinliğinde ticari işletmeler ve esnaflar ile eğitim ve denetim önergesi Esnaf, Çevre ve Turizm Komisyonlarına, Mahallelerde yerinden yönetim hususu Engelliler, Plan-Bütçe, Kadın-Erkek eşitliği komisyonlarına, mahallelerde ''Toplum-Afet Gönüllüleri' projesi Engelliler, İnsan Hakları, Kadın-Erkek eşitliği Komisyonunlarına, üniversite sınav psikolojileri ile ilgili çözüm yolları ve ailelerin biliçlendirilmesi hakkındaki önerge Burs-Eğitim ve Sağlık komisyonlarına, Obezite hastalığı ile ilgili halkın spor alanlarına yönlendirilmesi Spor Komisyonuna sevkine, Belediye sınırları içerisindeki içkili yer ve bölgelerin güncelleştirilmesi önergesi ise bir sonraki oturumda gündeme alınmak üzere, oy birliği ile kabul edildi. Birimlerden gelen önergelerden 8 madde imar komisyonuna, 3'ü kentsel dönüşüm komisyonuna, 5'i tarihsel değerler komisyonuna, 2'si çevre komisyonuna, 4'ü Plan-Bütçe komisyonuna, 6 madde ise hukuk komisyonuna sevk edildi. Komisyonlarda görüşülen 8 madde ise komisyonlardan geldiği şekli ile komisyonlarda görüşülmesinin devamına karar verildi. Toplantı, katılmayan üyelerin mazeretlerinin görüşülmesi ve bir sonraki toplantının 4 Mayıs'ta yapılacağının açıklanması ile son buldu.

HABER: EZGİ TAŞLI FOTOĞRAF: HİLAL KAYIŞŞAHİN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x