FLAŞ ! ABD’DEN HAMLE...

FLAŞ ! ABD'DEN HAMLE...

FLAŞ ! ABD'DEN HAMLE...

05 Nisan 2017 - 08:28

ABD’den Rakka zamanlamalı hamle!
ABD’nin Suriye’de terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki bölgede inşa ettiği hava üssünü genişletiyor. ABD'nin bu hamlesi "Suriye’de İncirlik’e alternatif mi oluşturuluyor?" sorusuna neden oldu.
Genişletilen hava üssü ile terör örgütü unsurlarına destek vermek için hava araçlarının uçurulabileceği ek bir yer sağlandığı belirtiliyor. Pentagon’un bu üssü İncirlik’e alternatif olarak değerlendireceği yorumunda bulunuluyor. ABD’li yetkililer havaalanının malzeme, ekipman ve personel nakliyatında önemli bir rol oynayacağını ifade ediyor.

İNCİRLİK’E ALTERNATİF Mİ?

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay John Thomas yaptığı açıklamada, sözü geçen havaalanının Ayn el-Arab (Kobani) yakınında, Rakka’nın ise 90 kilometre kuzeyinde yer aldığını söyledi. Thomas, söz konusu havaalanına ilişkin, “Rakka’yı almak üzere ABD ve diğer DEAŞ karşıtı kuvvetlere destek vermek için hava araçlarının uçurulabileceği ek bir yer sağlıyor” dedi.

Ayn el-Arab yakınındaki havaalanını inşa etmeden önce ABD kuvvetlerinin Türkiye’de Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü ile Adana’daki İncirlik Üssü’nü kullandığını dile getiren Thomas, söz konusu havaalanı için “Her şeyi savaşa daha yakın hale getiriyor” ifadesini kullandı. Thomas’ın açıklamaları ABD Suriye’de İncirlik’e alternatif mi oluşturuyor sorusuna neden oldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x