“BİZ SİZE PKK VE FETÖ’DEN DAHA MI UZAĞIZ”

“BİZ SİZE PKK VE FETÖ’DEN DAHA MI UZAĞIZ”

13 Nisan 2017 - 08:43

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu sadece referandum sürecinde değil, uzun zamandan beri toplum dikkat ve ilgiyle izliyor. İzliyor çünkü Türkiye'nin başı FETÖ, PKK ve DEAŞ gibi dünyanın en belalı ve aynı zamanda küresel güç odaklarına taşeronluk yapan terör örgütleriyle dertte.

Bakan Soylu da bu terör örgütlerine karşı mücadele eden güvenlik güçlerinin başında olduğu için ne yaptığı, ne söylediği ve attığı her adım ilgiyle izleniyor. Ve toplumun büyük çoğunluğundan müthiş destek alıyor.

Teröre karşı mücadelenin sürdüğü en kritik anlarda ya Yüksekova'da ya Lice'de karşımıza çıkan Bakan Soylu'yu bu kez referandum nedeniyle bir Karadeniz'de bir Ege'de bir Marmara'da görüyoruz.

Önceki gün de İstanbul'da Bizim Beylikdüzü Vakfı'nın düzenlediği "Huzurlu Beylikdüzü" gecesindeydi. Gecenin geç saatlerine kadar Bakan Soylu'yu bekleyen 3 bini aşkın Beylikdüzülünün ilgisi gerçekten şaşırtıcıydı. O kadar saat beklendikten sonra, yoğun ilgi göstermeleri ve pür dikkat 1 saati aşkın konuşmasını izlemeleri, alkışlarla katılmaları görülmeye değerdi.

Artık karşılarında eskiden alıştıkları "devletin soğuk yüzü" değil, milletin içinden çıkan sahici yüzler vardı. Bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan ekolünün hayata geçtiğinin işaretiydi. Bir saati aşkın konuşmasında bu ülkenin kuşatmalarla, darbelerle, terörle, müdahalelerle ve ekonomik krizlerle nasıl terbiye edildiğine değinen Bakan Soylu, şu tarihsel tespiti yapıyordu:

"Tam 300 yıl. 1699 Karlofça'dan beri gerileme dönemindeyiz. Bu gerileme döneminde üzerimize gelerek bizi zayıflatmaya çalıştıkları tek önemli unsur birliğimizdir. Ne zaman başımızı yukarı doğru diksek, ne zaman geleceğe umutla baksak, birliğimizin üzerine, mezhep farklılıklarımız üzerine oynadılar. Etnik kökenlerimiz üzerine oynadılar. Bizi parça pinçik etmeye çalıştılar." "Ama artık eski Türkiye değiliz" diyen Bakan Soylu, şöyle devam ediyordu:

"Artık kararını kendisi veren bir Türkiye var. Toplumun her kesiminin kendini ifade edebildiği, Alevilerin, Kürtlerin kendisi olduğu bir Türkiye var. Bundan rahatsız oluyorlar. Önümüzde tarihi bir referandum var. Bu topraklarda ensemizde boza pişirip, 'egemen biziz' diyenlere karşı 'efendi millettir' diyeceğimiz tarihi bir kararın arifesindeyiz. Artık 'yeni bir 15 Temmuz hançeri sırtımıza saplanacak mı' diye kaygılandığımız günleri geride bırakmak istiyoruz. Geleceğe bakmak istiyoruz. 2023'e, 2053'e, 2071'e zengin, hür, üreten bir Türkiye'ye bakmak istiyoruz. Eski Türkiye değiliz. Bizim sorumluluklarımız büyük. Etrafımızdaki coğrafyaya kardeşliği anlatmak zorundayız. 300 yıldır bu anı bekliyoruz.

Bu büyük bir fırsattır. Yükselen bir Türkiye'yi bekliyoruz."

Bakan Soylu, konuşmasının sonunda sözü CHP'lilere getirerek farklı bir çağrı yapıyordu: "Zannetmeyin ki o Konya milletvekilinin söyledikleri tesadüfen veya Deniz Baykal'ın söylediği söz yanlışlıkla ağızdan çıktı. Hayır öyle değil, bu bizi yüzyıllardır esir almaya çalışan zihniyetin eseri. Bu yüzden CHP tabanına sesleniyorum, Biz bugün terörle mücadele ediyoruz değil mi? Ey CHP'li kardeşlerim size sesleniyorum; biz size Murat Karayılan'dan, PKK'lı teröristlerden daha mı uzağız? Darbe yapan, kumpas kuran FETÖ'cülerden daha mı uzağız? Bunu bir düşünün."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x