"KONUŞAN DUVARLAR" RENK KATIYOR, BORNOVA SOKAKLARI FARK...

"KONUŞAN DUVARLAR" RENK KATIYOR, BORNOVA SOKAKLARI FARK YARATIYOR

20 Ekim 2016 - 12:19

“Konuşan duvarlar” renk katıyor

Bornova sokakları fark yaratıyor

Bornova Belediyesi’nin daha yaşanabilir bir çevre hedefi doğrultusunda yaptığı çalışmalar fark yaratıyor. Hayata geçirilen örnek projeler ile ilçeye renk katarken, “Konuşan Duvarlar” projesi de büyüyerek sanatı sokağa taşıyor. İlçenin birçok farklı noktasında yapılan tasarımlar yakın zamanda Büyükpark içinde bulunan Kızlarkahvesi ve Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nun duvarlarında da görülecek. 2015 yılında uygulanmaya başlayan ve 2016 yılında Golden City Awards’ta En İyi Kültür ve Sanat Projesi olarak seçilen Konuşan Duvarlar projesi Bornova sokaklarına renk katarak büyümeye devam ediyor.

İlçenin doğal, kültürel, tarihi ve sosyal özelliklerini gözeterek vatandaşları için daha yaşanabilir çevreler oluşturmayı amaçlayan Bornova Belediyesi, hazırladığı projelerle ilçeye renk katıyor. Kent mobilyalarından cephe giydirmelerine, üniversitelerle işbirliği içinde gerçekleştirilen proje ve yarışmalardan kültür merkezlerine kadar kent estetiği ve kentlilik bilincinin ön planda tutulduğu çalışmalar hayata geçiriliyor. Ayrıca Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Suluboya Festivali”ne katılan sanatçılar tarafından resmedilmiş Bornova resimleri ile hazırlanan dış cephe giydirmeleri kente estetik bir görünüm kazandırıyor.

Sokaklar sanatla renkleniyor

2015 yılında uygulanmaya başlayan ve 2016 yılında Golden City Awards’ta En İyi Kültür ve Sanat Projesi olarak seçilen Konuşan Duvarlar projesi ilçe sokaklarına renk katarak büyümeye devam ediyor. İlk olarak Yakaköy Mahallesi’nde sokak sanatı olan Graffiti ile başlayan proje, merkezi yerlerde dış cephe giydirmeleri olarak hayat buluyor.

Bornova’nın birçok farklı noktasında gerçekleşen ve vatandaşların beğenisini kazanan tasarımların sayısı giderek artıyor. İlk olarak farklı bölgelerde bulunan 4 ayrı duvarda yapılan tasarımların sayısı 7’ye çıkarken yeni yapılacak olan graffitilerin de hazırlıklarına başlandı. Büyükpark içinde bulunan Kızlarkahvesi ve Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nun duvarları da yakın zamanda sanatla buluşacak.

Bornova Belediye Başkan Olgun Atila, ilçede yaşam standartlarını yükseltmek için fark yaratan projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Konuşan Duvarlar Projemiz de bunlardan biri. Gerçekten titiz bir çalışma ile uyguladığımız proje

ilçemize renk katıyor. Golden City Awards’ta En İyi Kültür ve Sanat Projesi olarak seçilen Konuşan Duvarlar projemiz bu alandaki farkını tescillemiş oldu. Farklı mahallelerimizde bu çalışmalarımız sürecek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x