KRİTİK ÖNERİLER

KRİTİK ÖNERİLER

KRİTİK ÖNERİLER

26 Ocak 2017 - 19:50

Gün boyu tok kalmanızı sağlayacak 4 kritik öneri
Gün içerisinde yediklerimize her ne kadar dikkat etsek bile nedense bir türlü doymak bilmiyoruz. Ancak size vereceğimiz 4 öneriyi kahvaltı öğünlerinde uygulamaya koyarsanız tok kalmanız mümkün olacaktır.
Gün boyu tok kalmak demek aynı zamanda kilo vermek anlamına geliyor. Kahvaltıda yediğiniz bir takım gıdalara dikkat ederek gün boyu kendinizi tok hissedip hızla kilo verebilirsiniz. 
İşte sizlere tok kalmanızı sağlayarak, kilo vermenize yardımcı olacak 4 kritik öneri…
 
Protein ağırlıklı beslenin
 
Uzmanlar,  protein tüketiminin insanlarda girelin hormonunun salgılanmasını sağladığını belirtiyor. Girelin hormonu, mideniz boş kaldığında salgılanan bir sıvıdır. Bu sıvının salgılanması tok hissetmenizi sağlayan en önemli etkenlerden bir tanesidir.
 
Dolayısıyla kahvaltıda protein ağırlıklı beslenmek, gün boyu tok kalmanızı sağlayacaktır.Sabahları hamur işleri tüketmek yerine yumurta,  yoğurt ve kuruyemiş gibi gıdalar tüketirseniz protein ihtiyacınızın büyük bir bölümü karşılanacaktır.
 Yağdan uzak durmayın
 
Kilo vermek istiyorsanız yağdan uzak durmalısınız varsayımı kesinlikle yanlıştır. Sağlıklı ve kaliteli yağlar, gün boyu sizi tok tutarak daha enerjik olmanızı sağlayacaktır.
 
Kaliteli ve sağlıklı yağlara örnek verecek olursak Avokado, Hindistan cevizi yağı, yemişler, çekirdek, keten tohumu yağı ve badem yağı kahvaltınıza katabileceğiniz bu sağlıklı yağlardan bazılarıdır.
Sebze ağırlıklı beslenin
 
Metobolizmanın çalışmak için can attığı sabah saatlerinde, kendinize sebze dolu bir tabak hazırlayın. Böylelikle lif ağırlıklı beslenerek hem kendizi tok tutacak hemde metobolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacaksınız.
Tatlı gıdalardan uzak durun
 
Güne şekerli gıdalarla başlamak, kan şekerinin birden yükselip daha sonra hızlı bir şekilde düşmesine neden olacaktır. Bu durum kısa sürede tekrar acıkmanıza ve sürekli bir şeyler yeme isteğinize neden olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x