ERDOĞAN’DAN BM GENEL SEKRETERİ’NE MYANMAR TELEFONU

ERDOĞAN'DAN BM GENEL SEKRETERİ'NE MYANMAR TELEFONU

ERDOĞAN'DAN BM GENEL SEKRETERİ'NE MYANMAR TELEFONU

30 Ağustos 2017 - 18:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'i aradı. Myanmar üzerinde baskı kurulmasını isteyen Erdoğan "Kriz derinleşmeden durdurulsun.Uluslararası toplum harekete geçsin. Bu saldırılar kabul edilemez" dedi
Myanmar'ın Arakan eyaletinde cuma günü karakollara düzenlenen saldırıların ardından bölgede yeniden artan şiddet olaylarında yaklaşık 3 bin Müslüman öldürüldü. İnsanı kriz derinleşti. Türkiye devreye girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar'da yaşanan insani krizle ilgili olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

 Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Guterres ile görüşmesinde, Myanmar'daki krizin daha fazla derinleşmeden  durdurulması için BM'nin acil müdahalesinin ve uluslararası toplumun harekete  geçmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Erdoğan, Rakhayn Eyaleti'nin kuzeyinde 25 Ağustos gecesi meydana gelen  saldırıları bahane eden güvenlik güçlerinin masum Rohingya Müslümanlarına  saldırmalarının ve sivillere karşı orantısız güç kullanmalarının kabul edilemez  olduğuna dikkati çekti. Tüm mekanizmaları kullanarak Myanmar hükümeti üzerinde baskı kurmak  gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin insani yardım  konusunda elinden geleni yaptığını ve daha fazla yardım ulaştırmaya da hazır  olduğunu belirtti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla  Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, İslam İşbirliği Teşkilatı gibi  örgütlerin yanı sıra ABD, Malezya, Endonezya, Tayland, Bangladeş gibi bölge  ülkeleriyle de temasta olduğuna değindi.  Erdoğan, Myanmar yönetimini sağduyuya yöneltme hususunda da yoğun çaba  harcanması çağrısında bulundu.

TEMASLAR SÜRECEK

  BM Genel Sekreteri Guterres ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  duyarlılığından dolayı teşekkür etti ve bölgede endişeyle karşılanan insani  krizin son bulması için yaptıkları temaslar hakkında da bilgi verdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres, krize çözüm  bulmaya yönelik çabalar konusunda temas halinde olma konusunda mutabık kaldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x