8 ÜNİVERSİTEDE 10 YENİ FAKÜLTE!

8 ÜNİVERSİTEDE 10 YENİ FAKÜLTE!

8 ÜNİVERSİTEDE 10 YENİ FAKÜLTE!

03 Temmuz 2017 - 08:31

Yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü,  fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi  kararı Resmi Gazete'de yer aldı. Karar doğrultusunda 8 üniversitede 10 yeni fakülte, bir üniversitede de yüksekokul kurulacak. Kararla üç üniversiteye bağlı 3 yüksekokul kapatılırken, bir enstitü ile bir fakültenin de adları değiştirildi.
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararı Resmi gazete'de yer aldı.  Kararla 8 üniversitede 10 yeni fakülte, bir üniversitede de yüksekokul kurulacak. Üç üniversiteye bağlı 3 yüksekokul kapatılırken, bir enstitü ile bir fakültenin de adları değiştirildi. Erciyes Üniversitesine bağlı Gevher Nesibe Tıp Tarihi  Enstitüsünün adı Gevher Nesibe Genom ve Kök Hücre Enstitüsü olarak, Recep Tayyip  Erdoğan Üniversitesine bağlı Denizcilik Fakültesinin adı Turgut Kıran Denizcilik  Fakültesi olarak değiştirildi.
Yeni fakülteler
Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı olarak Ankara'da Gülhane sağlık  Bilimleri Fakültesi, Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Hukuk Fakültesi, HASAN  Kalyoncu Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Fakültesi, İnönü Üniversitesine  bağlı spor Bilimleri Fakültesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesine bağlı İşletme  Fakültesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bağlı Gölhisar Uygulamalı Bilimler  Yüksekokulu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Diş Hekimliği Fakültesi,  Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlı Siyasal Bilgiler Fakültesi; Seydişehir  Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Siirt  Üniversitesine bağlı Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi kurulacak.
Kapatılan yüksekokullar
Hasan Kalyoncu Üniversitesine bağlı Sağlık Bilimleri Yüksekokulu,  İnönü Üniversitesine bağlı Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Necmettin Erbakan  Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler 
Söz konusu karar, Milli Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine 2809  sayılı kanunun 30'uncu maddesine göre alındı.üksekokulu ise kapatıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x