RUSYA’DAN BİR YASAK DAHA

RUSYA'DAN BİR YASAK DAHA

Rusya, Türkiye durağı olan gemi turlarının satışını da yasakladı.

15 Şubat 2016 - 19:30

Rusya, Türkiye'ye turizm ile ilgili yeni yaptırımlar uyguluyor.

Rusya, bu çerçevede durakları arasında Türkiye limanlarının da bulunduğu gemi turlarının satışını yasakladı.

Rusya, daha önce tur şirketlerinin Türkiye turları düzenlemesini yasaklamış ve sitelerinden Türkiye reklamlarının bile kaldırılmasını istemişti.

Cihan'ın haberine göre, seyahat acentelerinin Rus RATA-News sitesine verdiği bilgiye göreRusya Tüketici Hakları Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), durakları arasında Türkiye limanları olan gemi turlarının satışını da yasakladı.

Tur şirketlerine Türk limanlarının bulunduğu turların satışının uygun olmadığını bildiren Rospotrebnadzor, yasağa uymayanlara da ceza verileceğini iletti.

RUS ACENTELER TEPKİLİ: PROGRAMI BİZ HAZIRLAMIYORUZ

Ancak Rus acenteleri RATA-News’e tur programlarını kendilerinin hazırlamadığını, uluslararası gemi turu şirketleri tarafından hazırlandığını, kendilerinin sadece pazarlamasını yaptıklarını belirtti. Bu yüzden de kendilerinin Türkiye’yi programdan çıkarmalarının mümkün olmadığını aktardı.

Ocak ayında birçok uluslararası tur şirketi, güvenlik sebeplerinden dolayı Türkiye limanlarını seyahat programlarından çıkarmıştı.

Cruise Line, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, MSC Cruises, Crystal Cruises, Celebrity Cruises, AIDA Cruises and Disney Cruise Line gibi gemi turu operatörleri, 2016 yılında Türkiye’ye uğramayacaklarını açıklamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x