DGS SONUÇLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI! TERCİHLER ALINACAK!

DGS SONUÇLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI! TERCİHLER ALINACAK!

DGS SONUÇLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI! TERCİHLER ALINACAK!

05 Eylül 2017 - 09:43

DGS sonuçları için beklentiler devam ediyor. Üniversite hayatını lisans düzeyinde sürdürmek için katılım sağladıkları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına kilitlenen adaylar, bu sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, ÖSYM'nin vermiş olduğu bilgilere göre DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla beklenen sonuç açıklama tarihi ve detayları

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları için geri sayım başladı. Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulukararı ile 10 güne çıkarılmasının ardından sınav için sonuç açıklama tarihi de bayram sonrasında ertelendi. ÖSYM, yeni tarih bilgisini online sayfası üzerinden duyurdu. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS sonuçları 6 Eylül 2017 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sonuçlarını görebilecekler. Sonuçların ÖSYM tarafından ilan edilmesi sonucunda adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapacağı açıklama tebliğ hükmünde olacak. 

Adayların sonuç belgelerinde; 2017 DGS puanları, ön lisans başarı puanları yer alacak. Bu bilgiler dışında adaylar sınav sonuç belgesi üzerinden testin sayısal ve sözel bölümlerinde yaptıkları doğru ve yanlış cevap sayılarına da ulaşabilecekler. 

DGS TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Sınav sonuçlarının açıklanması ile adaylar tercih işlemi yapacaklar. Adayların sonuç belgelerinde; 2017 DGS puanları, ön lisans başarı puanları yer alacak. Bu bilgiler dışında adaylar sınav sonuç belgesi üzerinden testin sayısal ve sözel bölümlerinde yaptıkları doğru ve yanlış cevap sayılarına da ulaşabilecekler. Adaylar için tercih tarihleri, ÖSYM tarafından belirlenecek. ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapılabilecek. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor. 30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x