BAKANLAR’DAN, KATAR’A ÇIKARMA

BAKANLAR'DAN, KATAR'A ÇIKARMA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Katar ziyaretinde kendisinin de katılacağını açıkladı.

14 Haziran 2017 - 13:19

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Katar ziyaretinde kendisinin de yer alacağını açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Katar'a gidiyor. Çavuşoğlu'nun Katar ziyareti sonrası Suudi Arabistan'a geçebileceği bildirildi.

ÇAVUŞOĞLU, ŞEYH AL SANİ İLE DE GÖRÜŞECEK
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Katar'a giderek krizin aşılması için diplomatik temaslarda bulunacak. Çavuşoğlu, ziyaret sırasında, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşecek ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani tarafından da kabul edilecek.

Çavuşoğlu, mümkün olması durumunda Suudi Arabistan'a da gideceğini söyledi.

TİLLERSON'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ
Bakan Çavuşoğlu, Katar krizinin çözümü için yoğun bir telefon trafiği düzenlediğini belirterek bu sabah yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Yani bizim sürekli ziyaretlerimiz, telefon görüşmelerimiz devam ediyor. Biraz sonra Malezya Dışişleri Bakanı ile görüşeceğiz. Cumhurbaşkanımız sürekli birçok liderle de birden fazla görüşmeler yaptı. İşte Macron'la tekrar görüştü geçtiğimiz hafta sonu. Belki bugün, yarın yine görüşürler. Biz sürekli herkesle temas içindeyiz.

"ERDOĞAN, TRUMP İLE GÖRÜŞECEK"
Önümüzdeki günlerde sanırım Trump'la Cumhurbaşkanımız da bir görüşecek. Tillerson (ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson), telefonda söylemişti. 'Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek istiyor' diye. Yani biz hem uluslararası çabalara destek veriyoruz, hem de kendimiz, bizzat Cumhurbaşkanımız çok aktif bir şekilde çaba sarf ediyor ki bayramdan önce bu sorun çözülsün."

59 KİŞİ TERÖR LİSTESİNE ALINMIŞTI
Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, söz konusu kararlardan birkaç gün sonra yayımladığı ortak bildiride ise Katar tarafından desteklendiği öne sürülen, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de yer aldığı 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddiasıyla "terör listesine" alındığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizini çözmek için çeşitli ülkelerle diplomasi yürütüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x