TÜRKİYE’NİN İZMİR’E İHTİYACI VAR

TÜRKİYE'NİN İZMİR'E İHTİYACI VAR

13 Kasım 2016 - 10:44

Türkiye’nin İzmir’e ihtiyacı var

‘10 Kasım Ata’ya Saygı’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü en iyi anma şeklinin sanatla ve sanatçıyla daha çok bir araya gelmek olduğunu belirterek, “İzmir bu konuda çok başarılı, örnek bir kent. Bütün Türkiye’nin İzmir’in bu aydınlığına ihtiyacı var. Bu yüzden bizler sanat etkinliklerini daha nitelikli hale getirmeli ve daha çok kişiye ulaşması için yaygınlaştırmalıyız” dedi.

‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk hayata gözlerini yumuşunun 78. yıldönümünde İzmir’in kalbi Konak’ta sanat dolu bir etkinlikle anıldı. Ata’nın açtığı aydınlık yolda sanat çalışmalarını sürdüren sanatçılar Devrim Erbil, Fahri Sümer, Füsun Özpular, Gökçen Ergür, Gökhan Birinci, Halil Yoleri, Nafi Çil, Nedret Yaşar, Nesrin Önlü, Oktay Şahinler, Selda Kulluk Yerdelen, Sevim Çize, Sevgi Avcı, Umut Türker, Bedri Karayağmurlar, Arzu Atıl ve Yakup Öztuna’nın eserlerinden oluşan ‘İZ… Ata'ya Saygı’ adlı sergi Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. 16 Aralık’a kadar ziyarete açık olacak serginin açılışına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Açılışta sanatçılar adına konuşan Ressam Nafi Çil, “Sanatçı olarak bugün burada eserlerimizle varsak bunu Ata’mıza borçluyuz. O’nun sayesinde sanatın felsefesiyle ilgi kurduk, düşündük, yaratmayı öğrendik. Hepimiz onun eseriyiz” dedi.

SANAT EN BÜYÜK YOL GÖSTERİCİDİR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü en iyi anma şeklinin sanatla, sanatçılarla bir araya gelmek olduğunu söyledi. Başkan Pekdaş, “Bugün bizim çok daha fazla sanat dememiz, çok daha fazla sanata sahip çıkmamız gerekiyor. Cumhuriyet bir aydınlanma devrimiydi, modernleşme hareketiydi. Büyük Atatürk Cumhuriyet’i hukuk devrimiyle kurdu. Sanat O’nun en büyük yol göstericisiydi. Çağdaş uygarlık seviyesine çıkmak sanatla mümkündü ve bunun için çocukların, gençlerin sanatla uğraşmasını istedi. Ama bugün maalesef biz bu yoldan uzaklaştık. Sanatın içine tükürülen, sanatçının hor görüldüğü günlerden geçiyoruz. Oysa bizim Ata’mızdan aldığımız heyecanı korumamız ve sanat adına yapılan her şeye sahip çıkmamız lazım. İzmir bu konuda çok başarılı, örnek bir kent. Bütün Türkiye’nin İzmir’in bu aydınlığına ihtiyacı var. Bu yüzden bizler de sanat etkinliklerini daha nitelikli hale getirmeli ve daha çok kişiye ulaşması için yaygınlaştırmalıyız” diye konuştu. Açılışın ardından Başkan Pekdaş, sergiyi gezerek sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x